DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Friday, April 6, 2012

ISU USTAZ AZHAR IDRUS YANG MENYESATKAN


DRAFT SURAT S/U MQTK KPD PEGAWAI UMNO SELANGOR

Sesungguhnya Allah telah memilih Adam, Nuh, keluarga Ibrahim (AHLULBAIT) dan keluarga ’Imran (BANI ISRAEL) melebihi segala umat , sebagai satu keturunan yang sebagiannya [keturunan] dari yang lain. Dan Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. 
(QS3:33-34)

Pertubuhan Pelajar Al-Quran Tok Kadok Kelantan @ Madrasah Quran Tok Kadok @
(MQTK – Kel-1088)
Bt. 5 Kg Bandar 16600 Pulai Chondong, Machang Kelantan Darul Naim.
Malaysia Barat.
07 April 2012


KEPADA ;

Pegawai Agama UMNO Selangor.
U/P : Hj. Mohd Maaruf bin Hj. Nasruni
(D/A email ; norhan_umno@yahoo.com.my)

Bangunan UMNO Selangor
Tingkat 8, Persiaran Perbandaran
40000 Shah Alam Selangor Daru Ehsan.


Assalamualaikum wbt. Tuan Haji,


PERKARA : PEMBOHONGAN FAKTA AGAMA OLEH USTAZ AZHAR IDRUS BAHAWA "AHLUL-BAIT ADALAH SYIAH".

Adapun kemudian daripada itu, perkara di atas adalah dengan segala dukacitanya dirujuk.

2. Saya adalah yang dilantik sebulat suara oleh para penasihat kerabat Istana Raja2 Melayu ini (Kelantan) sebagai Setiausaha MQTK, sebuah NGO sah berdaftar di Malaysia khusus untuk menjaga kebajikan Ahlul-Bait (Keturunan Rasulullah SAW) dan semua pengikutnya yang berpegang kepada Aqidah Ahli Sunnah Wal-Jamaah(ASWJ), Mazhab Imam As-Syafie yang juga pegangan seluruh kerabat Raja-Raja Melayu & nenek moyangnya kami sejak lebih seribu tahun lalu, dengan ini ingin membuat laporan dan makluman serta permintaan rasmi kepada pihak Tuan berhubung siri ceramah songsang secara terbuka oleh seorang individu bernama Ustaz Azhar Idrus di negeri Selangor (UIA) baru-baru ini, yang mengeluarkan fatwa songsang bahawa kami seluruh Ahlul-Bait Rasulullah SAW (keturunan Rasulullah SAW) adalah automatik “SYIAH’.

3. Fatwa @ kenyataan songsang/sesat dari seorang penceramah yang menonjolkan diri dengan imej “Tokoh Ulama” oleh golongan yang sebenarnya masih jahil murakkab dan tidak tahu sejarah ini teramat merbahaya kepada aqidah umat Islam umumnya, dan kepada generasi baru kami para Ahlul-Bait khususnya kerana beliau dilaporkan dijemput & diterima bebas berceramah di seluruh negara sejak sekian lama dan rakamannya telah tersebar luas di internet melalui youtube, dan seolah-olah fatwanya benar di sisi Allah & RasulNya, pada hal terbukti hanya benar di sisi iblis dan hawa nafsunya semata. (termasuk menfatwakan undi pihak tertentu adalah haram & berdosa – rakaman ceramah agama berbentuk kempen untuk undi/sokong parti politik tertentu bila pilihanraya-bukan ajar fardhu ain, dilampirkan).

4. Kami dihujani pelbagai soalan melalui internet dari lebih 3 juta kerabat Raja2 Melayu seluruh Negara @ penyokongnya berkenaan fatwa tersebut, di mana ada kes hingga melibatkan putus hubungan tunang, bubar nikah, bergaduh sesama adik-beradik yang telah dewasa, anak & keluraga terpisah dan sebagainya(masalah besar bila orang anggap sesat/Syiah ni..!!). Pada hal Ahlul-Bait bukan semestinya menganut aqidah Syiah itu. Ahlul-Bait itu seperti tafsir ayat Al-Quran QS33:33 (Sesungguhnya Allah bermaksud hendak menghilangkan dosa dari kamu, hai ahlul bait [5] dan membersihkan kamu sebersih-bersihnya) dan Kitab Matla Al-Badrin (bab/fasal zakat & sedekah). Raja2 Melayu dan kami semuanya juga diharamkan terima sedekah & zakat kerana sahih darah keturunan Ahlul-Bait Rasulullah SAW, tetapi kami adalah mengikut aqidah Islam ASWJ, bukan Syiah seperti di dakwa dalam clip video Ustaz Azhar Idrus tersebut.

5. Kami amat berharap pihak Tuan dapat mengambil tindakan segera melalui Jabatan Agama Islam Selangor(JAIS) untuk mendakwa beliau di Mahkamah, mengikut Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor di bawah dakwaan "Pendapat Berlawanan Dengan Fatwa" atau "Doktrin Salah" atau mana-mana akta/seksyen yang boleh dikaitkan untuk mendakwa fatwa songsang beliau tersebut, demi kesucian agama Allah ini dan membuka kembali mata masyarakat yang ditidurkan/dikhayalkan/dimanipulasi oleh beliau. Rakyat wajib tahu kerajaan semasa ini bukan hanya terbaik di sektor pembangnnan ekonomi atau teknologi negara, bahkan juga berjaya di tanggan terbaik dalam membuat pengisian kerohanian/pengetahuan agama Islam sebenar kepada seluruh rakyatnya berbandaning semua negara di dunia ini, dan usaha kerajaan ini perlu dibantu oleh semua umat Islam Malaysia, bukan ditolak.

6. Berikut kami sediakan link youtube berkenaan ceramah beliau dan juga link kenyataan Mufti Wilayah Persekutuan mengesahkan fatwa beliau adalah palsu/tidak benar.

A). "AHLUL-BAIT ITU SYIAH" - FATWA USTAZ AZHAR IDRUS..!!

http://www.youtube.com/watch?v=TAut3CeIOXk

.Undi Umno masuk NERAKA - FATWA USTAZ AZHAR IDRUS..!!
http://www.youtube.com/watch?v=DfW-P6ZROHs


C). MUFTI WILAYAH PERSUKUTAN BUKTIKAN AZHAR IDRUS MENIPU DALAM BERFATWA PERKARA AGAMA ISLAM..!!

(Umum boleh nilai sendiri mana pakar agama/ulama IQ SPM gred 3 dan mana pakar agama taraf PhD....mana waras dan mana berangan-angan alim, mana benar dan mana penipu).

http://www.youtube.com/watch?v=6TYAccvX-fk

7. Oleh kerana kenyataan/fatwa hukum syariat Islam yang beliau buat itu telah tersebar luas kepada masyarakat umum melalui media elektronik di mana lebih 28 juta rakyat Malaysia dapat mendengarnya dalam sekelip mata, kami meminta jasa baik pihak Tuan agar segala proses pendakwaan beliau di mahkamah kelak juga dibuat liputan meluas menggunakan semua media arus perdana sama ada media cetak, elektronik dan juga melalui online/alam cyber pada tahap maksimum, di bawah arahan khas pimpinan tertinggi Negara sendiri dan juga KDYMM YDP Agung. (Hanya Agung yang satu-satunya institusi tertinggi berhak di sisi Allah untuk menandatangani /mengesahkan apa-apa hukum Allah yang memerlukan ahli ijtihad di sisi 4 sumber hukum Islam ASWJ, sebelum boleh difatwakan kepada umum, sebagaimana lazimnya prosedur oleh Majlis Fatwa Kebangsaan). Sila maklumkan kepada kami pada kadar segera jika ada pihak yang enggan membantu Tuan dalam usaha ini, sama ada dari Raja-Raja atau kakitangannya/rakyat jelata.

8. Selain jelas bertentangan dengan kehendak 4 sumber hukum Islam ASWJ pegangan Raja2 Melayu ini, perbuatan mana-mana individu/rakyat jelata mengeluarkan fatwa palsu kepada seluruh lapisan dan golongan rakyat pelbagai agama dan etnik Negara ini, atau mendahului KDYMM Agung atau kononnya bagi pihak aqidah dan mazhab agama pegangan Raja- Raja Melayu Quraisy ini, (kecuali dilantik) adalah MUTLAK SALAH DI SISI UNDANG-UNDANG & PERLEMBAGAAN NEGARA serta MELANGGAR 5 PRINSIP RUKUNEGARA ini (boleh didakwa di mahkamah).

9. Ulama Palsu dengan fatwa palsu sebegini teramat merbahaya kerana telah dikenal pasti dari post moterm kes terdahulu, sebagai punca utama kepada kewujudan satu golongan pengikut -pengikut taksub membentuk firqah/puak/jemaah yang akhirnya menjulang beliau sebagai “Bos” @ “King” @ Raja@ Mursyid@Director@decision maker etc (rakyat yang bodoh/golongan lemah IQ/bukan kategori cerdik@9A1-SPM @ Al-Hafiz/bukan ahli makrifatullah/jahil murakkab/singkat@pendek akalnya) dan mereka sanggup mati kerananya, walaupun lawan Raja/Sultan/undang-undang negara..!! Sedangkan ilmu sebenar Al-Quran Qadim tetap tidak sampai kepada semua rakyat/pendengarnya (terputus sanad dan salasilah/ilmu yang tidak sah di sisi Allah & RasulNya serta kerabat Rasul @Ahlul-Bait).

10. Jika tidak disekat secepat mungkin, akhirnya golongan rakyat jahil murakkab yang telah 100% berjaya dirasuk oleh iblis dan jin ifrit itu (membuatkan manusia bodoh itu jadi gila), sanggup menggunakan kekerasan/mengangkat senjata/membunuh dan lawan Raja2 Melayu dan para alim ulama/mufti/penasihat agama sultan dan/atau ajensinya/PDRM/ATM etc, konon atas dasar agama Allah/kebenaran. Berkesudahan rakyat IQ SPM gred 3 itu boleh disabitkan dengan kesalahan mendurhakai Agung yang boleh membawa hukuman mati mandatory dan/atau penjara, sebagaimana kes-kes terdahulu (Memali, Al-Maunah, Ayah Pin, Al-Arqam etc), dan iblis serta nafsu sahajalah yang bertepuk tangan. Dan yang derita dan susah anak-anak/isteri mereka pula yang tidak bersalah, yang juga akhirnya terpaksa kerajaan bantu.

11. Segala tindak-balas pihak Tuan dengan kadar segera bagi menyelesaikan perkara ini, kami dahului dengan ucapan jutaan terima kasih dan doa semoga kita sentiasa diampuni dan dirahmati Allah, amin.

Segala urusan dikembalikan kepada Allah.

Sekian, terima kasih.


Yang benar,
(Originator by email - no signature required)
..........................................
NIK SYAIDINAL UMAR BIN CHE SALAH@SOLAHHUDIN
S/U. AGUNG MQTK

SALINAN WAJIB KEPADA ; (Protokol 12.0 MQTK)

1. Ketua Pengarah JAKIM - Dato' Hj. Othman bin Hj. Mustapha (hjothman@islam.gov.my)
2. Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan
3. Ketua Pengarang Utusan Malaysia - Tel ; 03-9221 7055, email ; (pengarang@utusan.com.my)
4. Ketua Pengarang Berita Harian - Puan Fazlina binti Abdul Rahim : Reporter (erinarahim@g.mail.com)/03-2282 2323
5. CEO Media Prima/TV3 - News Deks Admin Anuar Abdul Rani & Chief Editor Rosli Abu Hasan (Fax ; 03-7729 3509), (email : news@tv3.com.my)
6. Pengarah RTM
7. YAB. Perdana Menteri @ Menteri di JPM/KDN
8. Hakim Mahkamah Syariah & Sivil Malaysia (semua sama ada Islam & bukan Islam)
9. Pengarah BAKA PDRM
10. Ketua Pegawai Agama Istana Negara (semua Mufti negeri)
11. Ketuan Perhubungan UMNO Kelantan
12. Ketuan Bahagian UMNO Machang
13. Ketua Biro Agama UMNO Machang
14. AJK Biro Agama UMNO Machang
15. YDP. & D1-D9 MQTK
16. KDYMM Sultan Kelantan
17. KDYMM YDP AGUNG Malaysia.

SALINAN KHAS:

senarai salinan surat kepada - 

1. IIUM Rector Prof. Dato' Sri Dr. Zaleha Kamaruddin)

2. Shaykh (Dr.) Muhammad Uthman El-Muhammady
Area of Specialization: Islamic Thought & Da'wah.

uthman@iium.edu.my

LAMPIRAN ;
1. Ceramah Ustaz Azhar Idrus di UIA Selangor – Ahlul-Bait itu Syiah. : http://www.youtube.com/watch?v=TAut3CeIOXk

2. Seminar Syiah bukan Ahlul-Bait – Mufti Wilayah Persekutuan. : http://www.youtube.com/watch?v=6TYAccvX-fk

3. Ceramah Ustaz Azhar Idros – Haram/berdosa undi parti tertentu. : http://www.youtube.com/watch?v=DfW-P6ZROHs

7 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. perlu penelitian apa yg dicakap... jgn diambil sebulatnya...

   Delete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Video Ahlulbait Melayu Bar

Loading...

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"