DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Monday, February 14, 2011

(JESUS/ISA ALMASIH) ALQURAN & MANUSIA

SATU KONSEP KEBENARAN; A STATEMENT OF TRUTH

by Bobspek Quraisy AlHasyimi on Tuesday, 18 May 2010 at 01:59DAN KITA WAJIB BERBICARA DENGAN TUHAN SECARA LANGSUNG!! PERLU TAHU KAEDAHNYA DAN KAMI TAHU KAEDAHNYA IAITU QURAN QADIM WARISAN NABI IBRAHIM DAN KAMI IKUT AGAMA BAPA KAMI IBRAHIM; DAN IA BUKAN DARI ORANG-ORANG YANG MUSYRIK" 

firman Allah:
Dan yang tidak berilmu pengetahuan (bodoh), berkata: "Alangkah eloknya kalau Allah BERKATA-KATA dengan kami atau datang kepada kami sesuatu keterangan mukjizat?" Demikian pula orang-orang yang terdahulu dari mereka pernah berkata seperti yang dikatakan oleh mereka; hati mereka sekaliannya adalah bersamaan degil dan kufur. Sesungguhnya Kami telah pun menerangkan ayat-ayat keterangan kepada kaum yang mahu percaya dengan yakin.
(Al-Baqarah 2:118)
JESUS @ ISA PUTRA MARYAM @ ISA ALMASIH itu adalah BACAAN KEBENARAN/Keterangan Yang Benar/A Statement of Truth atau Kata-Kata Allah yang benar, iaitu FirmanNya dari Allah (Tuhan Yang Satu/The Creator) , yang terkandung oleh Mary/Maryam (IBU) iaitu IBU SEGALA KITAB/Ibu segala Mukjizat/AlQuran yang dibawa turun oleh Ruhulamin/RuhulQudus/Jibril/A Spirit Of Truth, Malaikat yang gagah perkasa ke dalam hati/manusia; dan hati yang dapat menerima Kata-Kata Kebenaran itulah dipanggil MUHAMMAD/Ahmad @ IHSAN iaitu "SEBAIK-BAIK KEJADIAN @ dan HATI itulah yang dikatakan HAKIKAT ROH"; dan hati yang menolak alQuran itu dipanggil Kafir/Zindik/Fasik/Jahil/Ingkar @ ROH AHLI NERAKA. Akhirnya hati suci/Muhammmad @ IHSAN itu membentuk peribadi yang berakhlak untuk membangunkan agama/aDeen yang dipanggil jiwa/Diri sebenar diri iaitu Mahdi atau Khalifah iaitu firman Allah: "Tidak aku jadikan manusia itu sebagai khalifah di mukabumi ini." So.. tanggunjawab manusia adalah KHALIFAH DI MUKABUMI; dan asasnya berdalilkan alQuran... sebab firman Allah: "ALQURAN ITULAH ROH"...

Firman Allah:
surah Maryam 30-36:

Ia menjawab:” Sesungguhnya aku ini hamba Allah; Ia telah memberikan kepadaku Kitab, dan Ia telah menjadikan daku seorang Nabi. Dan Ia menjadikan daku seorang yang berkat di mana sahaja aku berada, dan diperintahkan daku mengerjakan sembahyang dan memberi zakat selagi aku hidup. Serta (diperintahkan daku) taat dan berbuat baik kepada ibuku, dan Ia tidak menjadikan daku seorang yang sombong takbur atau derhaka. Dan segala keselamatan serta kesejahteraan dilimpahkan kepadaku pada hari aku diperanakkan dan pada hari aku mati, serta pada hari aku dibangkitkan hidup semula (pada hari kiamat)”.

Yang demikian sifat-sifatnya itulah Isa Ibni Maryam. BACAAN KEBENARAN, yang mereka ragu-ragu dan berselisihan padanya.

Tiadalah layak bagi Allah mempunyai anak. Maha Sucilah Ia. Apabila menetapkan jadinya sesuatu perkara, maka hanyalah Ia berfirman kepadanya: “Jadilah engkau”, lalu menjadilah ia.

Dan sesungguhnya Allah ialah Tuhanku dan Tuhan kamu maka sembahlah kamu akan Dia inilah jalan yang betul – lurus; "Maka takutlah kamu akan Allah dan turutlah aku."


Allah berKATA-KATA dengan hamba pilihanNya melalui alQURAN satu-satunya!!!

BACAAN KEBENARAN/A STATEMENT OF TRUTH

Dan ketika Kami turunkan kepada Nabi Musa kitab (Taurat) dan keterangan-keterangan yang terkandung di dalamnya, yang membezakan antara yang benar dengan yang salah, supaya kamu mendapat petunjuk.
(Al-Baqarah 2:53) 
Pada hal telah ada sebelumnya Kitab Nabi Musa yang menjadi ikutan dan rahmat kepada umatnya dan Al-Quran pula sebuah Kitab yang mengesahkan kebenaran kitab-kitab yang telah lalu.

Hati yang dapat menerima PETUNJUK ALQURAN itulah yang dikatakan 'NUR MUHAMMAD' -cahaya MAKAM Yang TERPUJI! itulah sifat Muhammadur'Rasullullah SAW...

"Cahaya berlapis Cahaya 
(alQuran/Nur/Kata-Kata Allah & hati mukmin/Nur Muhammad/Makam Terpuji)".


Katakanlah: "Wahai Ahli Kitab, marilah kepada satu Kalimah yang bersamaan antara kami dengan kamu, iaitu kita semua tidak menyembah melainkan Allah, dan kita tidak sekutukan denganNya sesuatu jua pun; dan jangan pula sebahagian dari kita mengambil akan sebahagian yang lain untuk dijadikan orang-orang yang dipuja dan didewa-dewakan selain dari Allah". Kemudian jika mereka barpaling enggan menerimanya maka katakanlah kepada mereka: "Saksikanlah kamu bahawa sesungguhnya kami adalah orang-orang Islam".
(A-li'Imraan 3:64)

Allah memimpin sesiapa yang dikehendakiNya menurut undang-undang dan peraturanNya kepada nur hidayatNya itu dan Allah mengemukakan berbagai-bagai misal perbandingan untuk umat manusia dan Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu.

Katakanlah: "Sesiapa memusuhi Jibril maka sebabnya ialah kerana Jibril itu menurunkan Al-Quran ke dalam hatimu dengan izin Allah, yang mengesahkan kebenaran Kitab-kitab yang ada di hadapannya, serta menjadi petunjuk dan memberi khabar gembira kepada orang-orang yang beriman".
(Al-Baqarah 2:97)

Abu Umamah r.a. berkata: "Rasulullah SAW telah menganjurkan supaya kami semua mempelajari Al-Quran, setelah itu Rasulullah SAW memberitahu tentang kelebihan Al-Quran. Telah bersabda Rasulullah SAW: "Belajarlah kamu akan Al-Quran, di akhirat nanti dia akan datang kepada ahli-ahlinya, yang mana di kala itu orang sangat memerlukannya. Ia akan datang dalam bentuk seindah-indahnya dan ia bertanya, "Kenalkah kamu kepadaku?" Maka orang yang pernah membaca akan menjawab: "Siapakah kamu?" Maka berkata Al-Quran: "Akulah yang kamu cintai dan kamu sanjung, dan juga telah bangun malam untukku dan kamu juga pernah membacaku di waktu siang hari." Kemudian berkata orang yang pernah membaca Al-Quran itu: "Adakah kamu Al-Quran?"


Lalu Al-Qur'an mengakui orang yang pernah membaca mengadap Allah SWT. Lalu orang itu diberi kerajaan di tangan kanan dan kekal di tangan kirinya, kemudian dia meletakkan mahkota di atas kepalanya. Pada kedua ayah dan ibunya pula, yang muslim diberi perhiasan yang tidak dapat ditukar dengan dunia walau berlipat ganda, sehingga keduanya bertanya: "Dari manakah kami memperolehi ini semua, pada hal amal kami tidak sampai ini?" Lalu dijawab: "Kamu diberi ini semua kerana anak kamu telah mempelajari Al-Quran."

Nur hidayat petunjuk Allah itu bersinar dengan nyatanya terutama sekali di rumah-rumah ibadat yang diperintahkan oleh Allah supaya dimuliakan keadaannya dan disebut serta diperingat nama Allah padanya; di situ juga dikerjakan ibadat mensuci dan memuji Allah pada waktu pagi dan petang.
"Sinaran kilat yang terpancar dari awan yang demikian keadaannya, hampir-hampir menyambar dan menghilangkan pandangan. Allah menukarkan malam dan siang silih berganti; sesungguhnya yang demikian mengandungi pelajaran yang mendatangkan iktibar bagi orang-orang yang celik mata hatinya berfikir." (24:44)

"Wahai umat manusia, sesungguhnya janji Allah membalas amal kamu adalah benar; maka janganlah kamu diperdayakan oleh kemewahan hidup di dunia dan janganlah Syaitan yang menjadi sebesar-besar penipu itu berpeluang menyebabkan kamu terpedaya dengan kemurahan Allah lalu kamu lalai dan menderhaka. Sesungguhnya Syaitan adalah musuh bagi kamu, maka jadikanlah dia musuh yang mesti dijauhi tipu dayanya; sebenarnya dia hanyalah mengajak golongannya supaya menjadi dari penduduk Neraka." (35:5-6)

Sesiapa yang mahukan kemuliaan maka hendaklah dia berusaha mencarinya dengan jalan mematuhi perintah Allah, kerana bagi Allah jualah segala kemuliaan. Kepada Allah lah naiknya segala perkataan yang baik yang menegaskan iman dan tauhid, untuk dimasukkan ke dalam kira-kira balasan dan amal yang soleh pula di angkatnya naik sebagai amal yang makbul yang memberi kemuliaan kepada yang melakukannya) dan sebaliknya: Orang-orang yang merancangkan kejahatan untuk mendapat kemuliaan, adalah bagi mereka azab seksa yang berat dan rancangan jahat mereka kalau berkesan akan rosak binasa. (35:10)Firman Allah:
"Sesungguhnya Kami mengutusmu dengan agama yang benar, sebagai pembawa berita gembira kepada orang-orang yang beriman dan pemberi amaran kepada orang-orang yang ingkar; dan tidak ada, sesuatu umat pun melainkan telah ada dalam kalangannya dahulu seorang Rasul pemberi ingatan dan amaran (Penyeru). Dan jika mereka yang membantah itu mendustakanmu, maka yang demikian itu tidaklah menjadi hal kerana sesungguhnya orang-orang yang terdahulu sebelum mereka telah juga mendustakan Rasul (Penyeru) masing-masing, mereka telah didatangi Rasul-Rasulnya dengan membawa keterangan-keterangan (mukjizat-alQuran) yang nyata dan Kitab-kitab nasihat pengajaran serta Kitab-kitab syariat yang terang jelas. Kemudian Aku timpakan orang-orang kafir itu dengan azab yang membinasakan, maka perhatikanlah bagaimana buruknya akibat kemurkaanKu menimpa mereka. (35:24-26)

Kalau Kami mahu, tentulah Kami akan turunkan kepada mereka satu mukjizat dari langit, yang menjadikan mereka tunduk kepadanya. Dan tidak datang kepada mereka peringatan serta pengajaran yang baru dari  Ar-Rahman, melainkan mereka tetap berpaling mengingkarinya. Oleh kerana mereka telah mendustakan Al-Quran, maka sudah tentu akan datang kepada mereka berita-berita (azab) mengenai perkara yang mereka ejek-ejek itu. (26:4-6)

Dan tidaklah layak bagi seseorang manusia bahawa Allah berkata-kata dengannya kecuali dengan jalan wahyu (ALQURAN), atau dari sebalik dinding (mimpi atau ilham), atau dengan mengutuskan utusan (PENYERU- manusia atau malaikat) lalu utusan itu menyampaikan wahyu (ALQURAN) kepadanya dengan izin Allah akan apa yang dikehendakiNya. Sesungguhnya Allah Maha Tinggi keadaanNya, lagi Maha Bijaksana. ~51:AS ASYURAA..

Apa sahaja ayat keterangan yang Kami mansukhkan, atau yang Kami tinggalkan (atau tangguhkan), Kami datangkan ganti yang lebih baik daripadanya, atau yang sebanding dengannya. Tidakkah engkau mengetahui bahawasanya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu?
(Al-Baqarah 2:106)


Menyentuh perihal tafsir, maka para ulama’ telah menetapkan panduan dan kaedah khusus dalam membuat penafsiran pada ayat-ayat Quran. Sepertimana disebut oleh Imam Ibn Katsir ra yang mengatakan sebaik-baik tafsir ialah tafsir dengan menggunakan Al-Quran bagi menafsirkan Al-Quran. Sesungguhnya Penafsiran Al-Quran dengan menggunakan Al-Quran ialah tafsiran yang paling utama dan benar kerana hanya Allah mengetahui apa yang dimaksudkannya dan lafaz tertentu dalam Al-Quran akan dapat diketahui dengan merujuk ayat yang lain tapi membawa makna kepada ayat yang tidak difahami itu.


ALQURAN ADALAH IBU SEGALA MUKJIZAT DAN IBU SEGALA KITAB... YAKINKAH ANDA??amin Ya Rabal alamin'
walhamdulillah'hirobil'alaminn


 "DIALAH ALLAH TUHAN SAYA, DAN SAYA TIDAK PERNAH SYIRIK KEPADANYA; 

masya'Allah'hula'quwata'illa'billah..."

NOTA TAMBAHAN:

hadis lagi.. "ISLAM ITU AKAN DIBANGKITKAN OLEH PEMUDA-PEMUDA YANG ROSAK AKHLAKNYA TETAPI BERTAUBAT".., jadi maksudnya manusia adalah tidak MAKSUM (SUCI), maka yang dikatakan brdosa itu adalah yang melakukan dosa (Kecil @ besar), tapi akhirnya insaf (diberi hidayah) dan bertaubat Nasuha (sebenar2 taubat).. dan bukannya ROSAK AKIDAH (KEYAKINAN) atau SYIRIK (mempersekutukan Allah)... kena faham bab Rosak Akhlak denga Rosak akidah.. : dan yang dikatakan rosak akidah itu adalah sebagaimana firman Allah: "MEREKA MENGANGKAT ALIM ULAMA DAN RAHIB2 MEREKA MENJADI TUHAN  SELAIN ALLAH".. yakni mengangkat Muhaddas (Makhluk) selain Allah yang Qadim ... sedang Allah satu2nya yang WAJIB DISEMBAH dan bukan makhluk ciptaanNya;... >> Setiap makhluk akan binasa juga... iaitu jangan TAKSUB PADA MANUSIA"...
 
Sesungguhnya orang-orang yang beriman, dan orang-orang Yahudi dan orang-orang Nasora (Nasrani), dan orang-orang Saabien sesiapa di antara mereka itu beriman kepada Allah dan (beriman kepada) hari akhirat serta beramal soleh, maka bagi mereka pahala balasannya di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) kepada mereka, dan mereka pula tidak akan berdukacita.
(Al-Baqarah 2:62)

VIDEO bro BOBSPEK QURAISY ALHASYIMI BAB ALQURAN QADIMVIDEO I BOBSPEKVIDEO II BOBSPEKDan sesungguhnya Kami telah memberikan kepada Nabi Musa Kitab Taurat, dan Kami iringi kemudian daripadanya dengan beberapa orang Rasul, dan Kami berikan kepada Nabi Isa Ibni Maryam beberapa mukjizat serta Kami teguhkan kebenarannya dengan Ruhul-Qudus (Jibril). Maka patutkah, tiap-tiap kali datang kepada kamu seorang Rasul membawa sesuatu kebenaran yang tidak disukai oleh hawa nafsu kamu, kamu dengan sombong takbur menolaknya, sehingga sebahagian dari Rasul-rasul itu kamu dustakan, dan sebahagian yang lain pula kamu membunuhnya?
(Al-Baqarah 2:87) 

Katakanlah: "Kami beriman kepada Allah, dan kepada apa yang diturunkan kepada kami , dan kepada apa yang diturunkan kepada Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail dan Nabi Ishak dan Nabi Yaakub serta anak-anaknya, dan juga kepada apa yang diberikan kepada Nabi Musa dan Nabi Isa, dan kepada apa yang diberikan kepada Nabi-nabi dari Tuhan mereka; kami tidak membeza-bezakan antara seseorang dari mereka ; dan kami semua adalah Islam berserah diri, kepada Allah semata-mata".
(Al-Baqarah 2:136)

 "Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya. 

wa'innallah'harobbi'warabbukum'fa'buduh'haza'sirotum'mustaqeem ....

2 comments:

 1. 1. Saya kira perlu kejelasan bahwa dalam Al Quran kita tidak mengenal istilah atau nama YESUS. Nama ini tidak bisa dianggap sama dengan nama Nabi Isa bin Maryam. Walaupun inspirasi mereka diambil dari peristiwa kelahiran Nabi Isa Al Masih yang tak mempinyai bapak, tapi bukan berarti kita sependapat bahwa Yesus adalah Isa Al Masih.

  2. Yesus menurut versi mereka bukan anaknya Bunda Maryam atau Maria, coba pelajari:

  http://www.sabdaspace.org/misteri_peta_teladan_allah

  Yesus Bukan Anak Maria - Misteri Peta Teladan Allah | SABDA Space - Komunitas Blogger Kristen
  www.sabdaspace.org

  ReplyDelete
 2. Yesus adalah Isa Ibnu Maryam, itu nama panggilan yang diubah oleh penerjemah Kristen, ketika menerjemahkan teks Ibrani ke Inggris. Untuk menghilangkan Yahudinya, agar berkesan Latin. Banyak sekali nama, diubah dengan huruf awal J, padahal Ibrani tidak mengenal huruf itu.
  Yusuf-->Joseph
  Yunus ->Jonah
  atau
  Khadijah ->Dijah
  Sulaiman ->Solomon
  Dawud -->David
  Yohesua->Jesus
  Ibrahim ->Abram/Abraham
  Masih->Christ dll

  Penolakan terhadap person yang sama, sering dilakukan untuk menghindarkan penolakan Islam, terhadap anggapan Yesus adalah Anak Allah yang Tunggal, mati di tiang salib untuk menebus dosa manusia.
  Islam mengecam keras keyakinan itu, maka diturunkan Quran, tiada keraguan padanya, bahwa keyakinan itu sangat keliru. Yesus atau Isa AlMasih, adalah salah satu nabi besar. Anggapan keliru itu, sudah dikoreksi Quran. (Ahmed Deedat video debat-debat, atau Muhammad In The Bible, Muhammad, the Natural Successor of Yesus, dll)

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"