DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Sunday, June 26, 2011

YM NIK AZAM (PEKIDA MACHANG) DAN MQTK

JANGAN BIARKAN AKU  MENANGIS..

 BOBSPEK : Sepupu..jgn salah tanggapan. Ambo tidak prnah memusuhi MQTK, malah menyokong perjuangannya..asalkan pd landasan yg benar. Cuma merasa krg berkenan dgn karenah sbhgn ahli yg menyombong, merasa ego dan hebat..sedangkan segala kehebatan itu milik ALLAH swt..
Sbg contoh..cuba sepupu baca balik komen Din Martunis di atas, beginikah layaknya seorang Ahlulbait berbicara? Bukan lah ambo berakhlak tinggi, tp tidaklah pula ambo berbicara spt mereka2 ini yg mengaku dari keturunan yg mulia..!!! Tidakkah mereka merasa malu..bknkah tutur bicara itu cermin akal dan budi seseorang..???

Namun bg sebahagian ahli..seperti Yusnaidi Yusoff, dan sepupu sdr contohnya..byk memberikan maklumat2 ilmiah yg sgt berguna kpd semua. Jd mereka2 spt inilah yg ambo hormati..yg ambo respek..ada fakta dan asasnya bila berhujah..!!!

Sepupu sedia maklum..ambo sdr berketurunan Ahlulbait..jd..takkanlah ambo nk meruntuhkan perjuangan yg dibina oleh keturunan ambo sdr??
Malah..ambo sedia bila2 masa utk tampil kedepan utk bersama dlm perjuangan yg suci ini..dan tidak sekali2 ambo merasa gentar dgn KEBENARAN..INSYA ALLAH..!!!

HASNA ISMA : Maklumat yg amat berguna..T.Kasih...

31 minutes ago · · 1 person


Bobspek Quraisy AlHasyimi alhamdulillah sepupu Nik Azam .., syabas awak hebat!! Gua respect lu!!! anak beranok puok kita pesen tu .. gege sokmo.. tapi itulah kehidupan.. asam garam.. pahitmaung dan suka duka itu realiti.. ambo akan nasihati pemuda2 ambo tu... mereka emosi.. budak2.. dan maafkan saya saudara Nik Azam, .. saya minta maaf keterlanjuran mereka dan mungkin itu ujian kita sebagai BAKAL PELAPIS NEGARA terutama awak Nik Azam,.. Awak antara calon yg akan saya ketengahkan nanti utk masadepan negara.. persiapkan diri.. Kementerian tengah memantau anda... Dalam kerajaan.. 95% adalah anak beranak Datuk Syed Kadok>> hok dok kelas A tuu.. dont worri.. kita tengah siapkan anggota.. 

Utama jujur dan ikhlas, tanpa mengharap apa2 keuntungan.. dengan rendah diri dan hina diri, saya Bobspek Quraisy AlHasyimi SUKACITA INGIN MEWASIAT PADA ADINDA NIK AZAM, TRUST ME!! BACALAH QURAN TAFSIR ITU SAMPAI HABIS DAHULU WALAUPUN TAK FAHAM.. KERANA ITU STEP PERTAMANYA.. DAN LANGKAH KEDUA.. BUKALAH MANA-MANA MUKASURAT (ABAIKAN M/SURAT) DARI ISI KANDUNGAN ALQURAN ITU, DAN LIHAT aYAT AWALNYA DI BAHAGIAN KANAN MUKASURAT (Iaitu golongan kanan).. kemudian baca ayat itu, InsyaAllah itulah MESEJ DARI ALLAH DAN "DIKATAKAN BERKATA-KATA DENGAN ALLAH".. anda boleh membuka dan menutupnya menurut keikhlasan hati anda dengan Allah sendiri!! BACA DAN FAHAAMI MAKSUD MESEJ AYAT ITU.. ITULAH YG DIKATAKAN QADIM PEGANGAN MQTK.. ITULAH RAHSIA AHLULBAIT iaitu Ahlulbait sentiasa dengan alQuran!!.. 

Trust me bro!! U are my family lo!!.. saya tak minta upahpun adinda Nik Azam dalam menyampaikan RISALAH ini.. upah saya cukup dari Allah.. awmuaak habiskan TAFSIR itru dulu, kemudian kita jumpa dan bermesyuarah demi PEKIDA, MQTK DAN NEGARA AMNYA.. agama adalah matlamat kita dan kejayaan agama itu yang wajib kita USAHAKAN... 

Palestine masih di tangan musuh adinda.. taklayak kita berbicara agama atau apap2 urusan dunia selagi RUMAH ALLAH ITU TIDAK KITA MERAMPASNYA KEMBALI.. kerana itu MQTK DIWUJUDKAN.. iaitu m,engumpulkan org2 yg mengaku berdosa dan akhirnya bertaubat! Dan yang mengaku suci bersih maka TIDAK LAYAK BERBICARA DENGAN URUSAN AKHIR ZAMAN.. maafkan saya adinda Nik Azam.. saya sayang kamu semua... in my hearts.. dan .. jangan biarkan aku menangis..!! .. dan jangan biarkan Bobspek Quraisy alHasyimi terus menangis...

 9 minutes ago · · 1 person


  •   Tengkuamri Putra ALHAMDULILLAH SATU FOROM YG BAIK UTK KITA TATAPI.....MOGA JGN BERHENTI DLM BERJUANG..AYUH..BANGKITLAH....SEBARKAN SENARAI KITAB2 RUJUKAN RAJA2 MELAYU ASWJ DAN JGN BERHENTI SEHINGGA WAHYU ALLAH MENGGATASI SEGALA2NYA...

    7 minutes ago · · 1 person


    SYABAS ADINDAKU YM NIK AZAM .. JULANGLAH ALQURAN SEHINGGA WAHYU ALLAH MENGATASI SEGALA-GALANYA DAN SEHINGGA TIDAK ADA SYIRIK LAGI DI MUKABUMI INI".. trust me brothers!! and i'm trust u too..

 YM NIK AZAM (PEKIDA MACHANG)  DAN bro Bobspek Quraisy alHasyimi (MQTK)


 sama2 vespa la kite... hee..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Video Ahlulbait Melayu Bar

Loading...

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"