DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Tuesday, April 5, 2011

MODUL PEMBANGUNAN MODAL INSAN KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

 formula 4B dan pencapaian Modul 5M
 

PEMBENTANGAN BARU PIHAK VALUE MANAGEMENT di SELESA BEACH RESORT PORT DICKSON, SEREMBAN 
4-8 April 2011


Agenda:
 1.  Hari Pertama: PENGAGIHAN WANG KELUAR PADA 33 AGENSI (JPN) 300juta
 2.  HARI keDua:
 • MASALAH SEKOLAH AGAMA DI BAWAH KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA YANG BERTERASKAN ALQURAN DAN SUNNAH
 • MASALAH PIHAK BAHAGIAN PENDIDIKAN TEKNIK DAN  VOKASIONAL & TIOSA (KECICIRAN PELAJAR & BENGKEL) 
 •  
YM Hj. Zamzuri b. Abdullah

ULASAN YM HJ.ZAMZURI ABDULLAH
Ketua Unit Bahagian Perancangan Dan Penyelidikan Dasar Pendidikan  Negara
(Pembangunan Modal Insan - BPPDP):

Tajuk: BAHAGIAN PENDIDIKAN TEKNIK DAN VOKASIONAL SERTA TIOSA

"Berkaitan dengan masalah yang timbul dari bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional; (BPTV)  , maka masalah ini hendaklah dirujuk kembali kepada pihak pencadang bagi projek  tersebut, iaitu yang dicadangkan oleh Bahagian Pendidikan Teknik Dan Vokasional (BPTV) yang mana kertas cadangan yang dihantar kepada YAB Menteri secara langsung itu adalah TANPA MELALUI ATAU MELIBATKAN UNIT PERANCANGAN DAN PENYELIDIKAN DASAR Pembangunan Modal Insan Kementerian Pelajaran Malaysia; dan ini menyalahi proses aliran pengurusan diu Kementerian. Hal ini ADALAH MENYALAHI DASAR Pengurusan!

Realitinya dari kertas cadangan BPTV yang menyebabkan hampir 300,000 pelajar (Aliran teknik dan Vokasional menengah) serta guru-guru aliran Vokasional dan Teknik ini tercicir/tanpa status dan tanpa mempunyai tempat kerana tidak mencapai merit yang ditetapkan melalui kertas cadangan unit Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional itu. Dan fasiliti seperti bangunan dan bilik makmal atau bengkel akan menjadi membazir dan merugikan tabung Kementerian yang sedia ada, dan telah pun dicairkan nilainya mengikut kertas cadangan BPTV sebelum ini.  

Jika proses hiraki dan status ini tidak diperbetulkan, maka ia amat berisiko dan  amat merbahayakan  keluhuran amalan dan Dasar Pendidikan Negara untuk semua kategori rakyat Malaysia yang sah, jika perkara berbangkit ini tidak ditangani dengan bijaksana dan berhemah serta berkeperibadian.

Maka pihak yang terlibat seperti Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional serta TIOSA perlu kembali mengikut prosedur asalnya iatu perlu melalui Unit Perancangan dasar pembangunan Modal Insan idan kelulusan ketuanya iaitu YM HJ Hj. Zamzuri Abdullah; kerana sebelum ini  (BPTV)mereka tidak mengikut prosedur yang terus ke Menteri tanpa persetujuan dari unit Hj.Zamzuri Abdullah di BPPDP

Maka keputusannya Bahagian Pendidikan teknik dan Vokasional serta TIOSA perlu mengikut peraturan kementerian... err... sendiri syok sendiri sendiri settle laaa... mana buleh YM Datuk Bendahara Tengku Pengerusi Lembaga Adat MQTK nak tolong settle.. ahakkk.. masyaAllah.. 

Apapun Bahagian Pendidikan Vokasional dan Teknik perlu membentangkan kepada Unit Mesyuarat  Perancangan dan Penyelidikan DASAR PMI (KPM) dan kokurikulum yang hendak dilaksanakan juga perlulah dibentangkan di mesyuarat Kurikulum Kebangsaan (CCC); dan setalah pertimbangan ini dibuat, barulah dapat dibentangkan pada YAB Menteri Pelajaran dan Ketua Pelajaran Malaysia. 

Akhir dari proses ini, barulah usaha rekabentuk dan pembangunan bengkel boleh DIKATAKAN LULUS UNTUK DILAKSANAKAN'.. dan baru boleh YM Tn. Hj. Zamzuri bin Abdullah, boss kita MEMBAHAGIKAN DANA KEMENTERIAN SECARA ADIL DAN TANPA TERHITUNG, DEMI AMANAH ALLAH, RASULNYA DAN NEGARA..!!.
Notakerja: Pengagihan dana di bawah Unit Perancangan dan Penyelidikan Dasar pendidikan (BPPDP); Program First Rolling Plan RMke-10 telah mengeluarkan dua progress pengagihan iaitu:

1) SESSI I: RM 14.3 Billion 
Kuantiti Projek : 2,931 Projek,  
Nilaian Projek  : RM 9.3 Billion
...Pada hari ke2, PERUNTUKAN BARU bernilai RM 5 BILLION telahpun SELESAI dibahagikan hari 22/3/2011.
*Peruntukan Bajet sebagaimana nilai peruntukkan yang diluluskan oleh PARLIMEN MALAYSIA.
 
MAKA,JUMLAH KESELURUHAN BENGKEL BAJET (Ist Rolling Plan): RM 14.3 BILLION
\
TARIKH:
Isnin 21-22, 2011M
Venue:
Holiday Villa Subang Jaya
Majikan:
Kementerian Pelajaran Malaysia
Agenda:
A) Pembentangan dan Pembahagian Bajet oleh,:
YM. Cikgu Hj. Zamzuri Bin Hj. Abdullah, Ketua Unit Perancangan Pembangunan Modal Insan, Kementerian Pelajaran Malaysia.
B) Kertas kerja dan garis panduan bagi menyempurnakan matlamat yang telah diluluskan di dalam PROGRAM PEMBANGUNAN MODAL INSAN NEGARA di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia, Unit Perancang Pembangunan Modal Insan .* RM 9.3 Billion yang diagih-agihkan semalam adalah peruntukan (1st Rolling Plan) yang telah diluluskan dan pagi ini 10.30am, selesai Mr. YM cikgu Hj. ZAMZURI Hj. ABDULLAH membahagikan RM 5 Billion lagi untuk 'PERUNTUKAN BARU. Maka jumlahnya 14.3 Billion RM telah dikeluarkan Kementerian di bawah Unit Perancangan Pembangunan Modal Insan.

2) SESSI KE II: RM 300 juta 
PEMBENTANGAN BARU PIHAK VALUE MANAGEMENT di SELESA BEACH RESORT PORT DICKSON, SEREMBAN 
4-8 April 2011
Agenda: Hari Pertama:  
PENGAGIHAN WANG KELUAR PADA 33 AGENSI (JPN) SEBANYAK RM 300 juta.
RM 14.3Billion + RM  300juta untuk dua sessi pengagihan dalam analisis VALUE MANAGEMENT 2011M RMKe-10MODUL PEMBANGUNAN MODAL INSAN

(PENGKHUSUSAN PROGRAM KERJASAMA PMI KPM-MQTK)

Menyediakan Latihan untuk Menjayakan Program Pembangunan Modal Insan berasaskan Kitab-Kitab Muktabar Melalui Pencapaian Formula 4B

A) FORMULA 4B

 1. MOTTO:
       ‘BERILMU, BERIMAN, BERAMAL DAN BERAKHLAK’

 1. DEFINASI: MELAHIRKAN GENERASI WARGANEGARA YANG      “CEMERLANG AKADEMIK, MULIA AKHLAKNYA’ iaitu warganegara yang mempunyai pencapaian AKDEMIK YANG CEMERLANG tetapi TETAP mempunyai siasah JATIDIRI yang unggul dan dinamik atau dipanggil BERKEPERIBADIAN AKHLAK  YANG MULIA”

 1. SASARAN:
LEPASAN SARJANA (Universiti), SETIAP JABATAN DI KEMENTERIAN  KERAJAAN, MENTERI-MENTERI, PEMIMPIN MASYARAKAT, BADAN BERKANUN, JABATAN SWASTA, PEGAWAI-PEGAWAI KERAJAAN, AHLI-AHLI POLITIK DAN WARGA MALAYSIA YANG MENCAPAI IQ 9A1MENSA

 1. TEKNIK PELAKSANAAN: KAEDAH 5M IAITU: 

5M = 5 kemahiran asas. Berbeza aliran 3M (aliran Sains Tulin, Keagamaan, Sastera, sekolah biasa, Sains SBP/MRSM dan sebagainya , semua pelajar aliran STEM(Sains Teknologi Engineering & Mathematics/Institusi  atau sekolah Teknik) khusus dilatih  Mahir 5M atau  aspek wajib/kemahiran asas/skil/anugerah/kurnia atas setiap individu bagi penuhi semaksimum mungkin 4 syarat (Siddiq, Amanah, Tabligh & Fatanah) dengan sentiasa pantas, cepat, tepat,  dan betul seperti mereka dalam 5M (Mahir – dan bukannya separuh mahir);
 1. 3.1   Membaca
 2. 3.2   Menulis
 3. 3.3   Mengira
 4. 3.4   Melukis (asal khayalan/idea/ilham/ingatan minda/kurnia Allah dalam hati/otak)
 5. 3.5   Melaksana(selesaikan Tugasan sempurna tanpa bergantung pihak lain/buat sendiri).
  1. IDENTIFY (KENAL PASTI) >Pendedahan ilmu
  2. CLARIFY (HUJJAH/KETERANGAN BERDALIL) >Kefahaman dalam menyakini ilmu itu
  3. JUSTIFY (PENGKELASAN/KATEGORI AMANAH >Kaedah beramal dengannya
  4. SPECIFY (PENENTUAN/CIRI AHLI >Transformasi Etika Mulia 
  5. OBJECTIFY (MATLAMAT)  >Kecemerlangan Pencapaian Prestasi

  B) CARTA:

  • BERILMU (22 buah kitab MQTK) >
  • BERIMAN (ALQURAN QADIM) >
  • BERAMAL (KITAB PATI RAHSIA) >
  • BERAKHLAK (WARGA CEMERLANG AHLI SUNNAH)

  C) OBJEKTIF:

  • Mampu membentuk siasah keperibadian Modal Insan Yang Tulen atau dipanggil AKHLAK YANG MULIA.

  • Mampu melahirkan satu WARGANEGARA yang mempunyai gerak kerja yang sistematik, berkualiti dan juga berupaya menyediakan Pelan Tindakan individu ke arah mencapai Pola Perubahan Akhlak kepada Akhlak Yang Mulia.

  • Mampu bersedia untuk berdikari dalam menyedikan Pelan Tindakan dalam memindahkan etika kerja, moral dan keperibadian dalam bentuk yang lebih memahami maksud Falsafah Pendidikan Negara.

  • Mewujudkan ‘WORD STANDARDS’ yang menjadi penanda aras kepada ‘THE STANDARDIZATION OF SKILL, ATTITUDE AND HUMAN MENTALITY’  atau Program Pembangunan Sumber Manusia dalam aspek Pembangunan Modal Insan Negara.

  D) KANDUNGAN MODUL KURSUS:

  MODUL 1:
  • Pembangunan Modal Insan Dan Hubungannya Dengan BERILMU
  • (kertaskerja: PENJELASAN 22 KITAB MUKTABAR MQTK)

  MODUL 2:
  • Pembangunan Modal Insan Dan Hubungannya Dengan BERIMAN ALQURAN
  • (kertaskerja: ALQURAN QADIM)

  MODUL 3:
  • Pembangunan Modal Insan Dan Hubungannya Dengan BERAMAL
  • (kertaskerja: CARA-CARA BERAMAL MENGIKUT KITAB PATI RAHSIA)

  MODUL 4:
  • Pembangunan Modal Insan Dan Hubungannya Dengan AKHLAK MULIA
  • (kertaskerja: ALQURAN ASAS KEPADA CEMERLANG AKADEMIK MULIA AKHLAKNYA)

  MODUL 5:
  • ‘SPEED READING’ (SULUK ALQURAN) MENGGUNAKAN KITAB ALQURAN TAFSIR (ALQADIM) SELAMA 4 HARI 3 MALAM (96 jam pembacaan)

  E) TAMBAHAN MODUL PMI/ SUPPLEMENTARY MODULE:

  • MENJELASKAN KONSEP PEMBANGUNAN MODAL INSAN DAN KEPENTINGANNYA SERTA –CARA MENCAPAI PIAWAI KONSEP PEMBANGUNAN MODAL INSAN NEGARA IAITU KE ARAH PELAKSANAAN PELAN BERTINDAK YANG TELAH DIPERSETUJUI.

  • MENJELASKAN BAGAIMANA UNTUK MENJADIKAN ETIKA PEMBANGUNAN MODAL INSAN SEBAGAI ‘TERMS OF REFERENCE’ KEPADA MELAHIRKAN GENERASI WARGANEGARA YANG CEMERLANG AKADEMIKNYA TETAPI BERKEPERIBADIAN AKHLAK YANG MULIA.

  6 comments:

  1. huuhh...letih jadi kementerian wehhh...kiki..habih keno kutip fikir masalah nak ajar anak-anak orang...dan yang memeningkan kementerian...ajar pun mereka tetap dipersalah jika majoriti lulusan sekolah negara bermaslah.

   kita swastakan separuh...share biar swasta tanggung skit...baru adil..

   ReplyDelete
  2. Kami (Tiosa) mengucapkan jutaan terima kasih kepada YM HJ.ZAMZURI ABDULLAH
   Ketua Unit Bahagian Perancangan Dan Penyelidikan Dasar Pendidikan Negara dan (KPM umumnya) yang baru mengambil alih jawatan untuk RMK9 & 10, kerana telah sudi memberi tunjuk ajar/memaklumkan kepada kami segala prosedur Kementerian yang sentiasa dikemaskini tersebut di mana pasti bakal memudahkan segala urusan semua pihak terlibat kemudiannya dalam semua proses, untuk kebaikkan bersama.amin.

   Kami akan mengikuti segala langkah/khidmat nasihat tersebut, insyaallah.

   (payoh wehh sama klate tok guru tulor/sama...nok suap2 pong tak tegamok...tak brapo makan umpan wehh..kikiki..!!)

   Syabbas kami ucapkan kepada KPM.

   ReplyDelete
  3. kerjasama MQTK dan Kementerian Pelajaran Malaysia Unit Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan KPM

   ReplyDelete
  4. YM. Cikgu Hj. Zamzuri Bin Hj. Abdullah, Ketua Unit Perancangan Pembangunan Modal Insan, Kementerian Pelajaran Malaysia dengan usahasama bersama MQTK QSI SEREMBAN di dalam projek 'Pengambil Alihan Pengurusan Felda Residence Resort Port Dickson'.Bagi menyediakan tempat kursus/seminar yang berkonsepkan ciri-ciri Islam daripada segi Pengurusan sehingga kepada Pemakaian pekerja.Mengguna pakai konsep Al-Quran dan Sunnah..

   ReplyDelete
  5. ooo....Kementerian dah modify Motto 3B (Berilmu-Beramal-Berakhlak) TIOSA....mereka tambah jadi 4B pulak...sepatutnya kena caj royalty tuss...kire adik-beradik plagiat atau copy harta intelek jugak tuss...hehe...

   ReplyDelete
  6. 1. Pihak Kementerian takleh guna istilah MENSA laa..kena perjelas anak rakyat ingat gangster ker aper...(ramai yg tanya...sebab bukan semua otak high class/9A1-SPM yg dok baca tuu..hehe..adik-adik kite fening..suruh search, depa tak faham inggeris pulak..adduss..!!)

   2. MENSA tu persatuan yang manusia IQ capai point 146 dan ke atas sahaja. Ditubuhkan sekumpulan Peguam Genius British 1946, oleh murid-murid Tan Sri Nik Ahmad Kamil, sebagai rujukan Istana Buckingham.(jika tiada persatuan khusus tempat orang bijak/genius, masalah besar kepada King/Istana bila negara berdepan saat getir - payah nak rujuk..!!).

   3. Ia hanya bermaksud "MEJA"(Table) dalam bahasa Latin. Ia menunjukkan satu meja yang dikelilingi oleh Genius Pelbagai Bidang Bersidang. Ia tidak boleh mengira kedudukan politik, bangsa, beragama atau atheis/komunis. Tiada yang IQ lemah/bodoh dengan ujian piawai secara spesifik, dibenarkan berada di Meja Mensa.

   4. Dan diiktiraf dunia, tiada Badan khas mengumpulkan hanya golongan Genius di dunia ini sebagaimana Istana Buckingham/British itu. Ahli Mensa terbuka kepada seluruh dunia sejak 1948 dan ada Pejabat Cawangan semua negara Maju dan sesetengah negara Membangun termasuk Malaysia(Kuala Lumpur).

   5. Ahli-ahli Mensa inilah yang membantu mencipta watak James Bond 007 (pakar teknikal serba sempurna) yang masyhur dalam filem2 British tersebut. Ianya hanya nak tunjuk kebijaksanaan ejen-ejen British kepada umum.

   6. Oleh kerana MENSA bercampur Atheis(tiada agama pun boleh), ahli-ahli Mensa(bekas SMT Kuantan) dari anak Melayu ini pulalah yang kemudiannya pulang ke Tanah Air menubuhkan "TIOSA" yang dianggotai semua Genius Malaysia pelbagai bidang, bangsa dan agama, tetapi menetapkan syarat sedikit berbeza, wajib ada agama dan ditapis melalui SMT. Kuantan dengan kerjasama PBTV, khusus untuk Raja-Raja Melayu/Malaysia.

   7. Dari statistik Mensa, hanya 0.8 - 0.9% manusia-manusia berotak/IQ Mensa dilahirkan ke bumi setiap tahun. Manakala Tiosa mempunyai gred yang lebih rendah dalam syarat kelayakkan keahliannya dari sudut IQ, namun digabungkan dengan syarat 3B, iaitu Berilmu-Beramal-Berakhlak agar selari dengan Prinsip Rukunegara yang pertama Malaysia, iaitu Percaya Kepada Tuhan(bukan Atheis atau Komunis).

   8. Dengan itu hanya Genius Raja-Raja Melayu(TIOSA) ini sahaja yang mampu menguruskan "Force Majeur" di dunia yang dimaklumi mempengaruhi 9 Indeks Utama Bursa Saham, penunjuk aras kejayaan/kegagalan ekonomi, kerajaan dan rakyat, agama dan bangsa dalam sesebuah negara semasa dari sudut teknikal.

   9. Dengan wujudnya TIOSA ini juga, matlamat Kementerian dan Raja Melayu untuk menjadi Pembekal tenaga mahir kepada syarikat yang beroperasi di 15 Bursa Saham Utama Dunia, serta semua Bursa Saham Dunia(dikuasai ejen Raja Melayu 100%) menjelang 2025, pasti akan dapat dicapai dengan mudah, insyaallah.

   Sekian Wassalam.

   ReplyDelete

  Note: Only a member of this blog may post a comment.

  Video Ahlulbait Melayu Bar

  Loading...

  MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

  KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
  MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

  Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

  VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

  My Blog List

  PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

  BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

  BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
  Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

  About Me

  My photo
  Madina, Saudi Arabia, Israel
  Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

  HISTORY IS MY IDENTITY

  Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
  by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

  MISTAKEN IDENTITY:

  Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

  "Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

  SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

  Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

  Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

  and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

  Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

  Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

  3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

  61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

  >>>>

  Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

  Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

  slmkum

  King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

  >>

  .Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

  >>

  'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

  >>

  Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

  >>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

  Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

  KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

  Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

  "Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

  ______________________________

  KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

  "Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

  BookGlobal.Net

  Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
  >>>>>>> >>>>>>>

  KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

  (for Malay language only)

  *******

  *******

  b>

  http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

  *

  **

  "ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"