DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Thursday, December 29, 2011

MUTIARA HATIKU

itu suara hatiku untuk kamu yang menyintai Tuhanku..


Ketika Siti Khadijah KulWalid isteri rasulullah SAW hampir wafat, beliau tersenyum melihat Rasulullah SAW berada di sebelahnya dan berkata: 

"Wahai pesuruh Allah, kiranya aku wafat sebentar nanti, alangkah bagaimana kiranya keadaan aku kelak?"

Maka sambil tersenyum hiba Rasulullah SAW bersabda: 


"Apabila engkau membukakan matamu selepas kematianmu itu, nescaya engkau akan melihat aku, akan berada di sebelahmu", 

Lalu Siti Khadijah pun tersenyum lalu menghembuskan nafasnya yang terakhir.
CINTA O cinta!!! CINTA itu RINDU; dan ada kalanya rindu itu menerpa di kala hati kesunyian.. dia datang dan pergi bagai angin yang berlalu.. cuma sentapan rasa tetap menyentuh nubari menjadi satu keresahan.. di kala harapan tetap menjadi impian.. dan di waktu kasih bersemi di hati.. maka pupuklah rindu itu dengan belaian mesra, agar diri tidak kejauhan dari rasa nan indah itu.. agar sayang itu.. mekar menapak di pepenjuru hatimu... !! dan itulah lumrah insan, jika kekasih berjauhan di mata.. namun tetap setia di hati.


gambar hiasan


CINTA itu umpama ikan di dalam lautan dalam, yang gelap dan menakutkan... sepi mencari cahaya di balik alunan ombak di atasnya.. mencari sirna buat menjernihkan hati yang resah.. ada rindu di situ pada sebuah harapan.. lalu akhirnya menurut kata hati.. kembara sendirian.. dan tiba-tiba terjerat di jala sang Nelayan asing... di bawa ke dunia baru yang aneh dan terasing.. 

tapi.. WOW!! CANTIK JUGA!!! hee.. tidak dibunuh, malah di bawa ke suatu yang dipanggil kolam.. cantik dan ada batu-batuan indah di situ.. ada dedaun yang menjadi penyeri kolam.., hijau dan segar.. dan ada juga bunga-bunga kemboja yang berguguran di pohonan berhampiran..!  

Ia dibiarkan di situ.. bebas dan akhirnya menemui Sang Pencinta yang jatuh cinta padanya.. seekor Ikan lain yang besar.. dan juga indah.. !! huuuuu...romantik, sensitif, mendidik, Setia, daya tumpuan yang sangat tinggi. dan benar..  

Aahhh asyik sekali bermain dan berlari.. menjadi kawanan dan akhirnya menjadi hitungan-hitungan yang dibilang.. sehingga menjadi banyak dan menjadi generasi.. 

sehingga akhirnya CINTA itu hilang dengan berakhirnya satu episod kehidupan.. dan moga ketemu kembali dalam harapan seterusnya.. dan cuma ada HARAPAN..!! 


ameen... May God bless all of you and me too.. bye!! InsyaAllah

Suatu hari cinta bertanya kepada persahabatan kenapa kau ada padahal sudah ada aku ??? “persahabatan ” menjawab untuk memberikan senyuman saat kau memberikan kesedihan…. kasih itu seperti angin selalu memberi tak pernah meminta ada di manapun dalam keadaan apapun Cinta… cinta itu seperti rumpun Beringin yang kokoh, teduh dan selalu bertunas memberi kehangatan dan kedamaian Hidup itu… CINTA… KASIH… dan PERSAHABATAN… dan RINDU itu akan menerpa di kala cinta mula bersemi..,mengapa dadaku mesti bergoncang ..bila kusebutkan namamu .. sedang kau diciptakan bukanlah untukku .. itu pasti tapi aku tak mau perduli ..sebab cinta bukan mesti bersatu.. dalam pasrah.. tetap hati itu MUTIARA, kerana .., di situ ada CINTA' .. kusapa dan kunikmati wajahmu .. atau kuisyaratkan cinta .. tapi semua tak kulakukan .. kata orang cinta mesti berkorban!! Itulah kasih mesra, sejati dan mulia..


kiranya itu bicara sang pungguk merindukan bulan.. kalau tidak dapat menggapai awan di langit.. bicara syahdu jadi bingkisan di angin yang berlalu.. moga takdir mendamaikan rasa di kala cinta tetap bersemi...ada kalanya perasaan itu hanya boleh diluah dengan kata-kata dan kata-kata itu indah jika kita ikhlas menerimanya. huuu


rasa itu naluri dan naluri itu dari hati dan hati itulah Mutiara yang sebaik2nya. Hidup di dunia ini terasa amat begitu berat dan sulit, apalagi jika kita melaluinya seorang diri. Namun kesulitan itu akan menjadi terasa ringan jika ada yang setia menemani kita. Tempat kita berbagi, mengadu dan memotivasi. Untuk itu kita perlu mengetahui bagaimana mendapatkan teman yang setia, yaitu dengan mempelajari hubungan kasih sayang karena hakikatnya manusia perlu berteman..


di mana kemahuan di situ ada jalannya; dan jalanan itu terlalu sukar, kecuali yang menempuhnya dengan ikhlas, cinta dan redha.. senyumlah di kala airmata mengalir kerana yakin Syurga itu untuk kita....!


so teruskan mencuba.. dan ada kalanya cinta itu tersembunyi ..di balik mimpi semalam.. atau biarkan mimpi itu terus berlalu; takut kerana kita cintakan Allah, maka akan berani untuk menggapai awan di langit.. moga takdir itu adalah rahmatNya jika taqwa dan iman jadi pedoman 


Cinta itu misteri; diluahkan dengan perkataan.. lalu sampailah ke hati... tanpa kata-kata.. cinta itu akan bisu dan akhirnya mati dibawa angin yang berlalu.

PERKAHWINAN TANPA CINTA


Perkahwinan tanpa cinta adalah normal melalui beberapa sebab seperti anjuran keluarga, kehendak orang tua dan memenuhi keperluan hidup untuk berpasangan.., sedang CINTA SEBENAR YANG DIDAMBA tidak hadir mengetuk kasih;.. Walau setiap pasanagn yang berkahwin tanpa cinta cuba untuk mewujudkan kepuraa-puraan dengan kasih sayang supaya cinta itu wujud akhirnya, namun hakikatnya cinta itu tidak akan lahir juga sebab memang tak sesiapa boleh memaksa LAHIRKAN CINTA ITU untuk bercinta;.., walaupun mencuba untuk menyintai!! dan CINTA bukan boleh dibuat-buat.., dan bukan boleh dipaksa-paksa..! Justru, CINTA itu adalah perasaan yang lahir semulajadi.. satu ANUGERAH YANG yang MISTERI, indah dan menyentuh jiwa; Satu biasan aneh yang lahir dari jiwa dan tak dapat diukir dengan kata-kata pujangga..!.. 


Namun perkahwinan tanpa cinta tetap akan melahirkan satu PERASAAN HORMAT yang amat tinggi nilainya dan KAGUM AKAN PENGORBANAN pada PASANGANNYA yang SETIA DAN JUJUR yang akhirnya melahirkan satu kehidupan berkeluarga yang juga bahagia..!! Itu cuma mengharapkan sifat BARAKAH dan redha Ilahi semata jua..!! satu nilai estatika yang sukar ditafsirkan kalau kehilangan pasangannya dalam perkahwinan itu dan juga terasa sayang pada pelayaran perkahwinan yang telah dilalui..!! itu yang mengekalkan hubungan sesuatu hubungan selepas perkahwinan walaupun TANPA CINTA!!.. 


Tapi CINTA yang halus dan asyik tetap hadir juga pada naluri setiap yang bernama JIWA pada keinginan asalnya untuk BERCINTA.., dan CINTA itu datang secara TIBA-TIBA, tanpa paksaan tapi memaksa jiwa dan memberontak bagaikan badai yang bergelora; penuh berahi dan indah semata-mata untuk terus menyintai dn dicintai;.., sehingga CINTA itu akhirnya hilang kerana sebab-sebab dikhianati, curang atau tiada nilai rindu pada pasangannya.. iaitu walaupun tanpa tindakbalas, tapi mengetahui kecurangan pasangan yang diminatainya itu, maka hilanglah CINTANYA dan hilanglah Anugerah yang dinamakan CINTA ITU.. bagai angin yang berhembus kencang di pantai yang tandus...

 ♥ ♥ ♥.. 

apapun 'AKU TIDAK PERNAH BERMIMPI UNTUK MENYINTAI DIRIMU, NAMUN SUDAH SURATAN TAKDIR MENEMUKAN KITA, LALU AKU JATUH CINTA PADAMU".


gambar hiasan


cinta itu bukan paksaan tapi penerimaan kerana cinta itu bukan masalahnya berkaitan tentang betapa lama kamu mengenali seseorang itu tapi adalah seseorang yang membuat kamu damai, tenang dan tersenyum semenjak kamu mengenali cintanya.. yess..

cinta itu hadir dari sebuah pertemuan, yang membuahkan perhatian dan ia subur kerana kesetiaan;.. akhirnya membuahkan kejujuran dan kepastian.. Itulah indahnya cinta!!;.. namun cinta bisa terluka kerana kecurangan, hipokrit dan curiga.., lalu lahirlah dusta dan munafik;..

Maka menangislah bukan kerana cinta tetapi menangislah kerana dosa di atas cinta; yang pasti cinta itu ibarat api.., Apakah dia kan menghangatkan kita atau cinta itu akan membakar kita..?? ♥
by: YM Nik Azuri alHasyimi (Bobspek)

 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Video Ahlulbait Melayu Bar

Loading...

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"