DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Thursday, February 16, 2012

HUDUD ITU URUSAN KHALIFAH ALLAHby Yusnaidi Yusoff  

A). Jika ditanya hudud itu urusan khalifah Allah atau khalifah syaitan..??

Semua Islam yang waras akan jawab : Urusan Khalifah Allah/Islam.

B). Jika ditanya antara urusan lantik/tabal khalifah umat Islam/khalifah Allah di bumi dengan perlaksanaan undang2 Islam termasuk hudud, yang mana patut diselesaikan dahulu..??

Semua Islam yang waras akan jawab : Urusan Khalifah Allah/Islam.

C). Jika ditanya siapakah yang berhak & layak mengesahkan draft hudud mengikut zaman semasa itu (Agung, Presiden PAS, Presiden UMNO, presiden OIC, khalifah Islam/Allah)..??

Semua Islam yang waras akan jawab : Khalifah Allah/Islam dunia.

FAKTA SEJARAH ;

Setelah khalifah Islam terakhir dunia, Sultan Abdul Hamid II isytihar tidak berkuasa lagi ke atas 3 kota suci Islam pada 1925 setelah ditewaskan oleh kamal at-tarturk (Uthmaniah berkubur dan hudud diganti law sekular), Syarif Al-Husin dari Bani Hasyim Makkah dilantik oleh pihak British sebagai pengganti dengan jumlah bayaran tertentu, untuk jaga 3 kota suci tersebut. Bagaimanapun kekhalifahan beliau dimakhzulkan/dibatalkan pada 1926. Urusan penjaga 3 kota suci Islam seterusnya diserahkan oleh British kepada keluarga Al-Saud bermazhab wahabi (kekal hingga kini - tiada lagi Qunut dibaca). Sejak itu juga umat Islam terpecah-pecah dan tiada lagi khalifah Islam dunia untuk rujukan hudud atau seumpamanya.

Raja Melayu Bani Hasyim di bawah nasihat seorang Wali besar ASWJ (Tok Kenali & Tok Perdana - penasihat Agama tertinggi sultan) walaupun bersama British dan setuju dengan British membatalkan Syarif Al-Husin selaku khalifah Islam dunia ketika itu, tetapi isytihar bermufarraqah(berpecah Imam dan makmum/tak ikut imam) dengan mazhab penjaga tanah suci yang baru dilantik oleh British tersebut dan mengarahkan seluruh umat Islam tanah melayu tetap kekal besama Aqidah ASWJ mazhab As-Syafie. (yang mewajibkan Qunut dalam solat subuh mengikut Munyatul Musalli sejak 1756M itu - dan kekal hingga kini).
_____________________

Melalui soalan A,B & C di atas, anda dan semua Islam yang bijaksana serta waras akalnya di sisi syarak, telah jawab hudud itu urusan khalifah Allah di bumi (bukan presiden umno/pas/Agung/presiden OIC etc).

Sekarang kita nak tanya semua yang mengaku alim, warak, bijaksana dan ghairah dok persoal kenapa umno tak buat hudud walau lebih 50 tahun pegang kuasa pemerintahan malaysia.

SOALAN UMNO/MQTK DAN SEMUA YANG WARAS AKALNYA MENGIKUT SYARAK :

1. Siapakah khalifah Islam dunia semasa mengikut kacamata ASWJ (bukan di sisi kacamata panjaga tanah suci semasa dari wahabi - king saudi sekarang yg dilantik oleh British) yang menepati spesifikasi hadis sahih muslim no. 1789 dan wajib dijadikan rujukan raja2 melayu bani hasyim dari aqidah ASWJ mazhab As-Syafie ini sama ada untuk pengesahan Hudud atau sebagainya..??

Jika Demi Rakyat Rakyat dan/atau sekutunya boleh jawab soalan ini dengan tepat, YDP MQTK akan jawab b/p seluruh Raja2 Melayu & UMNO, bila tarikh hudud akan dilaksanakan di malaysia ini dengan tepat, tanpa agak-agak.

(Tapi kalu dok banyok kecek...hok ni pon taklih jawab...ambo bukan nak kutuk, namun demolah yg paling terkutuk di sisi Allah..!!)

Harap maklum. Tq.

(Nota MQTK : UMNO ditubuh 1946. PAS ditubuh 1951. Dunia Islam mula tiada@kehilangan khalifah sejak 1926 hingga sekarang. Tok Kenali meninggal dunia 1933. Arab Saudi mendapat nama pada 1933. Israel berjaya tawan palestin pada 1948).


nak hudud perlu bangunkan umat dan diri sendiri dulu - Dr. Yusuf Qardhawi
APAKAH YANG TIDAK DIKETAHUI OLEH GENERASI BARU INI..??

Kenapa ayahanda penggubal perlembagaan negara menyediakan PATI RAHSIA pada 1946 sewaktu UMNO dilancarkan dan isytihar Raja Melayu bermufarraqah dengan mazhab baru penjaga Tanah Suci umat Islam setelah kematian Tok Kenali 1933..? Umat Melayu diarah wajib berpegang dengan ASWJ yang bersandar kpd 4 sumber hukum iaitu termasuk Ijmak Ulama & Kias(22 KITAB MQTK) hingga khalifah dunia dibangunkan semula kelak. Maka hati-hatilah golongan Islam yang kononnya berpegang kepada Al-Quran dan Hadis/Sunnah semata...itulah WAHABI..!!KENAPA KETUA/KHALIFAH/LEADER/IMAM MANUSIA WAJIB DARI QURAISY..?
Kami (MQTK & BIRO AGAMA UMNO MACHANG) disoal, kenapa PERLU terlalu taksub/WAJIB bela Melayu/Monarki Raja Melayu/Party Politik Melayu(UMNO) yang lahir dari Istana Raja Melayu ini DAN HAPUSKAN KOMUNIS serta sekutunya pada mana2 zaman..??

Jawapan kami ;

KHALIFAH/KETUA/PRESIDEN/
AMIRUL MUKMININ/LEADER/PEMIMPIN WAJIB DARI BANGSA BANI HASYIM @ QURAISY


HADIS SAHIH MUSLIM NO. 1789, BAB KHALIFAH, JILID IV, MUKASURAT 10.


Dari Amir bin Sa'ad bin Abi Waqqash r.a katanya ;

"Aku berkirim surat kepada Jabir bin Samurah melalui pelayanku Nafi', meminta kepadanya ssupaya dia dapat mengabarkan kepadaku hadis yang pernah didengarnya dari RAsulullah SAW. Dia membalas suratku sebagai beriku" ;

"Aku mendengar RAsulullah SAW bersabda pada hari jumaat petang, iaitu ketika seorang suku Aslam direjam, sabdanya ;

"Agama ini(Islam) akan sentiasa tertegak hingga kiamat atau sampai habis dua belas(12) orang khalifah memerintah, yang kesemuanya dari Quraisy"

(Nota MQTK : Hadis Sahih Muslim adalah rujukan Jumhur Ulama Ahli Sunnah Wal-Jamaah Mazhab Imam As-Syafie pegangan Raja-RAja Melayu. Menolak Hadis Sahih ini mutlak gugur aqidah Islamnya menjadi kafir murtad serta merta terbatal segala amalannya sekalipun berhaji 70 kali). 

Semua Raja-Raja Melayu adalah sahih Quraisy/Bani Hasyim/Ahlul-Bait/Itrah @ Zuriat Rasulullah SAW yang haram menerima zakat dan sedekah mengikut hukum fekah, kitab Matla Al-Badrin serta berhak 20% ke atas harta Ghanimah mengikut Al-Quran Surah Al-Anfal. Harap maklum. (Salasilah Raja Melayu, sila rujuk Muzium)


http://mqtkmalaysia.blogspot.com/search/label/KENAPA%20RAJA-RAJA%20MELAYU%20AHLULBAIT%3F

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Video Ahlulbait Melayu Bar

Loading...

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"