DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Sunday, December 19, 2010

AKU TERPAKSA BERTERUS-TERANG WALAUPUN PAHIT..!!

AMARAN UNTUK MUNAFIK/FASIK/ZINDIK/JAHIL/KAFIR/FIRAUN/QARUN/HAMAN DAN SEKUTU DENGANNYA...

"Sesungguhnya sembahyangku dan ibadatku, hidupku dan matiku, 
hanyalah untuk Allah Tuhan yang memelihara 
dan mentadbirkan sekalian alam.  Tiada sekutu bagiNya 
dan diperintahkan adalah aku orang Islam yang awal pertama" 

 
Awek pakai baju biru tu Cik Hasna Isma kita.. akhirnya jadi gang MQTK lol!! 
tq... blessing all... di MQTK PUTRAJAYA
photo: (Kiri) YM Datuk Biji Sura MQTK Khairuddy Budiman, YM Tg. Ariff Bachok, YM TYDP Nik Mohd Kamal, BOBSPEK ROCKERS, CIK HASNA ISMA, YM ZAMZURI ABDULLAH PUTRAJAYA & YM NIK SAIDINAL UMAR s/u Agong MQTK pada 23 feb 2011M
 AWAS!! 
SUARA AMARAN TERAKHIR PADA MANUSIA DEGIL..!!

Tuhan Berfirman: Perumpamaan orang-orang yang Kami berikan KITAB tetapi tidak membawanya seumpama KELDAI-KELDAI yang memikul KITAB-KITAB yang tebal" (62:5)

Firman Allah: Dengan Perkataan mana sesudah ALQURAN mereka itu mahu beriman?" woitt!!bahalol! Itu Tuhan ler kata.. kamu nak ambik Tok guru Nik Aziz @ Dato Najib,Obama.. Osama?? huu.. mak kamu? pak kamu? iskk........ sama tolol!!, Gi ambik diaorg tu baru kamu nak faham apa Tuhan kata??.. baru nak faham Quran? baru nak terima Quran?? Nak tunggu ada suara dari Langit baca Quran, baru nak terima.. nak faham isinya?? Nak tunggu makhluk Dabatul Arbi' datang baru nak baca??

bodoh betuii!! kikikii... bodoh bangan! Memang ler kau (MUNAFIK) tak faham sebab Quran nie diturunkan pada orang yang dia pilih..

fir.Allah: "Tidak ada HAK memilih bagi sesiapa pun melainkan pilihan Allah; Allah memilih UtusanNya dari Malaikat dan manusia"

Tapi Tuhan tak kasi kamu faham.. itu nasib lerr.. mungkin kamu nie tak berhenti lagi buat maksiat sehingga jadi tak faham Quran.. bertaubatlah dengan semurni2nya.. tapi amat bahaya melalui pesanan TokChu Husin (Masih hidup) yang mengatakan hanya anak zina shj yang tak akan faham Quran..
Firman Allah: "Kami jadikan lapisan berlapis-lapis sehingga mereka tidak memahami alQuran dan tidaklah menambah alQuran itu kepada mereka melainkan KERUGIAN"

nota: Kepada MUNAFIK? FASIK? ZINDIK? JAHILUN? KAFIRUN? MUSYRIKUN..>>>
ketahuilah bahawa kamu termasuk dalam manusia jenis yang dinasabkan 'TAK FAHAM QURAN' dan AKU pula dinasabkan kepada jenis DIKURNIA ALLAH YANG FAHAM QURAN! so.. what else??? Sori & SALAM bro!! SAJA NAK BERKASAR.. ahakkkk!!!!


 firman Allah: 
"Ucaplah PERKATAN YANG BERBEKAS di jiwa mereka sehingga mereka berhenti (dari mengejekmu)" 

dan Allah tahu hati dan maksud mereka... DENGKI!!

dan lagi satu Firman Allah: "Mereka itu mahu kamu bersikap LUNAK maka BERSIKAP KERASLAH" 

"..tetapi mereka berkasih sayang sesama mereka dan bersikap keras dengan orang-orang kafir ingkar" kerana itu Nabi pancung orang.. kerana itu saidina Umar Pancung orang.. dan saidina Ali KWJ juga pancung orang.. jenis tak terima/degil dan tak percaya Ayaat-Ayaat yang nabi bawa tu benar dr Allah dan asyik dok sibuk nak mempersoalkan identiti dan personaliti nabi. Bukannya nak perhatikan Ayaat-Ayaat itu.., kalau perhati pun.. tak percaya pulak.. kerana yg membawanya dari kalangan mereka sendiri..

Firman Allah: dan TIADALAH yang MENYESATKAN manusia yang ingkar itu adalah kerana perkataan mereka: "Adakah manusia (seumpama ini) yang diutus menjadi Rasul?

Dan mereka merasa hairan kerana diutus seorang Penyeru dari KALANGAN MEREKA SENDIRI"

 kalau nak faham tapi dah Tuhan tak bagi faham camne?

Sebenarnya bukan tak faham.. tapi degil/dengki dan ahirnya jadi tak faham QURAN! DAN NAK FAHAM kitab suci nie, MESTI ADA pembawanya (UtusanNya/Rasul/Imam) kepada manusia sehingga manusia jadi faham. Dan diturunkan kepada hamba2 yg dipilihNya untuk semesta alam; Cuma manusia mengenal atau tidak mengenal akan UTUSANNYA itu. Dan nak kenal perlu ada BUKTI dari Allah. APA BUKTINYA??? selain Quran akan BINASA!! Celakalah siapa yang berdusta atas nama Allah. Tuhan kata Dia memberi Petunjuuk dengan KITAB itu.

Dan juga supaya orang-orang yang beroleh ilmu mengetahui bahawa ayat-ayat keterangan itu benar dari Tuhanmu, lalu mereka beriman kepadanya, sehingga tunduk taatlah hati mereka mematuhinya dan sesungguhnya Allah sentiasa memimpin oran...g-orang yang beriman ke jalan yang lurus.

Menyentuh perihal tafsir, maka para ulama’ telah menetapkan panduan dan kaedah khusus dalam membuat penafsiran pada ayat-ayat Quran. Sepertimana disebut oleh Imam Ibn Katsir ra yang mengatakan sebaik-baik tafsir ialah tafsir dengan menggunakan Al-Quran bagi menafsirkan Al-Quran. Sesungguhnya Penafsiran Al-Quran dengan menggunakan Al-Quran ialah tafsiran yang paling utama dan benar keranahanya Allah mengetahui apa yang dimaksudkannya dan lafaz tertentu dalam Al-Quran akan dapat diketahui dengan merujuk ayat yang lain tapi membawa makna kepada ayat yang tidak difahami itu.


So, cari Pembawa Quran itu sekarang.. that is what we called that. 'a rule of games'


 wallah'hualam zapppP__zZ


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"