DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Monday, January 17, 2011

JAWAPAN RADEN GUGUSAN TENTANG MQTK

APA DALIL KITA WAJIB MENJADI KEKASIH ALLAH??

Dialah Allah yang menciptakan aku dan aku tidak pernah syirik kepadanya; barang dikehendaki Allah; Tiada daya upayaku melainkan kehendak Allah - Lakina'huwallah'hurobbi'wala'usyriku'birobbi'ahada'masya'Allah'hula'-quwata'illa'billah

Menjadi kekasih Allah adalah PERINTAH Allah semata-mata! WAJIB.. kerana itu diturunkan Quran sebagai Petunjuk dan Rahmat dan bukan rekaan atau PERKATAAN KARUT MARUT @ Harut Marut tue... Semua mengaku Islam, mengaku tasauf, mengaku benar, tapi bila ditanya, adakah anda kumpulan SATU YANG DITERIMA ALLAH DAN... RASULNYA ITU??? Maka mereka semakin ragu-ragu dan was-was pada diri sendiri.. tidak tahu meletakkan dan mahu disandarkan ke mana, sedang Allah sendiri mengatakan bahawa AHLI NERAKA ITU JUGA TETAP MENGATAKAN TUHAN ITU ALLAH. Maka mana BUKTINYA ALLAH YANG SATU TANPA ALQURAN???

Maka Allah menjadikan manusia itu berbeza untuk saling menerima, kerana TIDAK ADA HAK MEMILIH BAGI SESIAPA PUN MELAINKAN PILIHAN ALLAH. Maka SIAPA PILIHAN ALLAH ITU?? BAGAIMANA MAHU MENGENAL? Cukup dengan Jemaah besar yang jutaan, ribuan pengikutnya menanndakn ia PILIHAN ALLAH? Cukup dengan paparan sijil-sijil kelayakan yang bertimbun untuk menandakan ia berilmu??? Sedang nilai KEILMUAN DI SISI ALLAH DAN RASULNYA BAGAIMANA??

BAGAIMANA NABI YANG UMMI DINILAI SEBAGAI INSAN YANG DAPAT MENTERJEMAHKAN KEHENDAK DAN INSPIRASI ALLAH HANYA MELALUI WAHYU, DAN YANG MANA WAHYU ITU ADALAH ALQURAN SEMATA-MATA.. ATAU ANDA MENGATAKAN WAHYU ITU APA???? TIDAK CUKUPKAH ALQURAN SEBAGAI BUKTI DARI ALLAH MENJADI SAKSI HAKIKAT KEBENARAN SESUATU PERJALANAN TAUHID DAN PEGANGAN DALAM BERAGAMA..? IAITU YAKIN ALQURAN ITU IBU SEGALA MUKJIZAT, PENYELESAI MASLAH KERANA IA ADALAH ALLAH KERANA IA HIDUP DAN DINAMAKAN AZALI ATAU QADIM DAN ITULAH DI PANGGIL ALQURAN QADIM.

Cuma bagaimana mahu menggunkan kaedah alQuran Qadim ini?? Bagaimana mahu menjadikan ALQURAN ITU SAKSI KITA DI PADANG MASYAR?? Bagaimana caranya???? Maka kalau tidak tahu, pergilah bertanya kepada yang membaca KITAB sebelum kamu jika kamu tidak mengetahui. Atau pergi bertanya kepada ahli zikir/ahli kasyaf (bab hukum ke4 iaitu alQuran, haadis, Itjamak & Kias), juka kamu tidak mengetahui. Bagaimana mahu membezakan MUKMIN DENGAN MUNAFIK???? BAGAIMANA MAHU MENGENALI FASIK DENGAN MUNAFIK???

Sedang firman Allah dalam surah atTaubah: "JANGANLAH KAMU SEMBAHYANGKAN MAYAT ORANG MUNAFIK ITU DAN JANGAN KAMU BERDIRI DI TEPI KUBURNYA".

APAKAH MUNAFIK ITU HANYA WUJUD DI ZAMAN NABI SAW? ADAKAH MUNAFIK ITU CERITA ORANG DAHULU_KALA? ADAKAH SURAH ALMUNAFIKUUN ITU CERITA ORANG DAHULU KALA?? .. alaa"Itu cerita nabi.. itu cerita nabi dulu..!!".. BEGITUKAH SIKAP KITA???

Firman Allah: "APABILA MEREKA ITU TIDAK MENEMUI PETUNJUK DENGAN ALQURAN MEREKA BERKATA, "INI CERITA ORANG DAHULU-KALA"... jadi bagaimana kita????? sedangkan firman Allah: "SETIAP KALI KAMI TUKARKAN SATU AYAT KE TEMPAT AYAT YANG LAIN".. diulang sekali lagi.. "DI TEMPAT AYAT YANG LAIN, MAKA ORANG-ORANG YANG ENGKAR (MUNAFIK/KAFIR) ITU akan BERKATA, "KAMU YANG MEMBUAT-BUATNYA"..

so..??? maka perselisihan turunnya Ayat2 alQuran itu adalah 'FURQAN', iaitu hendak membezakan di antara MUKMIN DENGAN MUNAFIK".. maka bila ALLAH SENDIRI MENCERITAKAN PERIHAL DAN JAMINANNYA, MAKA APA HAK KAMU SEBAGAI MANUSIA MAHU MEMPERTIKAINYA?? MAKA KATAKANLAH, "KAMI DENGAR DAN KAMI PATUH!"..

Wahai MUNAFIK si penentang MQTK, 
Kalau kamu benar pengikut nabi nendaku SAW.. maka baca Quran udah ler.. jangan nak rasa lebih-lebih pulak...!! Adakah kamu mengetahui ALQURAN QADIM DAN KAEDAH GUNANYA? KAMU TAHU CARA MENGGUNAKANNYA??

Kamu Quran Qadim pun tak tahu.. kamu sudahlah tidak boleh berkata-kata dengan Allah??? mereka berkata: KAMI TIDAK BOLEH BERKATA-KATA DENGAN ALLAH".. Hari itu kamu mengaku kamu TAK BOLEH BERKAT-KATA DENGAN ALLAH.. maka kamu org bodoh laa , Tuhan kata! Tuhan panggil KELDAI lol!! maka apa daya kamu mahu berhubung dengan Allah?? 

ALLAH TIDAK ADA SERUPA YANG ADA BRO.. ALLAH TIDAK BOLEH DILIHAT, DIRABA, DIRASA ATAU DIKHAYALKAN.. ALLAH TIDAK ADA SEKUTU BAGINYA.. FAHAM TAK KAMU??? Darjah berapa nie?? ALLAH HANYA BERKATA DENGAN KALAMNYA.. DAN TAHUKAH KAMU APA ITU KALAM ALLAH??? 

Allah dah cakap terang-terang dlm Quran, tapi kamu nak membengkokkan Ayayt itu, .. woittt kang aku sumpah jadi KERA macam Nabi Daud & Isa Putra Maryam sumpah kaumnya dengan LIDAHNYA MENJADI KERA.. nak ke?? bodohhh.. kamu tahu dimana letaknya ayat Allah BERKATA-KATA DENGAN MANUSIA..?? Itu saja CARA HUBUNGANNYA dengan Allah dan firman Allah: KAMU TIDAK ADA DI SEBELAH BARAT GUNUNG KETIKA KAMI MENYEMPURNAKAN PENYERAHAN KITAB KEPADA MUSA".. kamu ada ker???? Tadak pong!! huuu.. Tapi diturunkan ALQURAN ini sebagai satu Rahmat yang besar dari TuhanMu, sedangkan sebelum ini kamu dan kaummu tidak mengetahuinya". 

Sebenarnya Taghut itu adalah satu keadaan dimana kita cuba membuat sesuatu keputusan, tetapi keputusan itu akan menjadi keselamatan atau keburukan pada kita di padang masyar. Dan keputusan Taghut ini adalah didorong oleh Nafsu, akal dan pemikiran sendiri melalui 7 pancaindera dan haatibudi yang azali dikurnia Allah; cuma tahu menggunakan dalam KAEDAH KEHENDAK ALLAH ATAU TIDAK? ADAKAH KEPUTUSAN ITU DARI ALLAH ATAU TAGHUT TADI??? Maka, bagaimana nak memastikan PEMIKIRAN ITU YANG DIREDHAI ALLAH (Mulhim) ATAU DARI HASUTAN SYAITAN (was-was), YANG MENJADI PERKARA YANG MENYEBABKAN AMAL (praktis) dan amal itu menjadi 'HITUNGAN HISAB' ekoran dari keyakinan/keputusan Taghut itu dan itu salah rupanya..Firman Allah: 

copy dr,. BobspekalKubra

Firman Allah: Ingatlah akan orang-orang yang celaka berkata: 
25:29 Kecelakaan besarlah bagiku; kiranya aku tidak menjadikan si fulan itu teman akrabku. Sesungguhnya dia telah menyesatkan aku dari Al Qur’an ketika Al Qur’an itu telah datang kepadaku. Dan adalah syaitan itu tidak mau menolong manusia.
ameen aslmkum... tq,.. 
copy dari Bobspek alKubra@TheWhiteHouse2011M

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"