DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Tuesday, March 1, 2011

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling BAKA PDRM BUKIT AMAN MALAYSIA

Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:
"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan sebaliknya sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka."


MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit AmanMQTK Committee Meeting makan tengahari di Mess Pegawai bersama YDH Pegawai-Pegawai Unit BAKA PDRM ( Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN) di Bukit Aman pada July 2009 yang lalu (Majlis Perpisahan Pegawai).


Kelihatan YM Nik Mohd Kamal (Tengku Ajk MQTK-PKLGK-baju batik hijau) iaitu individu yang menerima wasiat terakhir dari YM Datuk Syed Kadok V yang datang ke PDRM semata-mata untuk bekerjasama sebagai wakil badan NGO Malaysia bagi mengatasi masalah SOSIAL di dalam negara.

"PEMBERI AMARAN DAN PEMBAWA KHABAR GEMBIRA"


****************************

Info terkini:  
http://www.facebook.com/?page=1&sk=messages&tid=1457060766720#!/profile.php?id=100000523535864 
Khamis, 24hb. Feb. 2011. Kunjungan tidak rasmi Bendahari MQTK untuk berjumpa dengan Chief Inspektor Hanizam di atas nasihat YDH Dato'  Dr. Hashim bin Haron ( PENGARAH BAKA MALAYSIA- Bukit Aman ), ketibaan disambut oleh YDH Ustaz Mohd Saidi ( pegawai BAKA Kelantan ) dan sempat membincangkan rangka kerja asas bagi kerjasama antara NGO's dan Badan-badan Kerajaan atas tujuan membasmi Jahil Murakkab dan mengatasi masalah sosial di negara ini amnya. 

MQTK YM Tg. Mahmud AlKubra & YM TYDP Nik mohd Kamal bersama YDH ASP ALWI, Pengarah Narkotik Terengganu 11/1/2011(dari kiri) YM Ust.Ahmad Taufiq-Mudir Tahfiz MQTK, YM TYDP MQTK Nik Mohd Kamal & YDH ASP BOB (En.Badarudin) bergambar kenangan di Majlis bersama Pendaftar Pertubuhan 16 oct 2010 di Dewan Gelanggang Seni Kota Bharu.
YM Nik Mohd Bin Hj.Nik Lah (Tengku TYDP MQTK) sedang menerima Sijil Kursus Pengurusan Pertubuhan Negeri Kelantan Bil.1/2010..16/10 Di Kota Bharu oleh Ybhg. Datuk Md Alias Kalil Pengarah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM atau ROS)
MQTK DI ISTANA BALAI BESAR- KELANTAN: PEMASYURAN DYMM  SULTAN MUHAMMAD KEV SEBAGAI PENAUNG RASMI MQTK) Dis 2010M. Cucu Dato' Biji Sura Majlis Orang Besar Diraja Kelantan) sedang menyampaikan watikah kepada wakil Istana Kelantan.

MQTK BERSAMA PENASIHAT KEHORMAT MQTK YM PROF. DR. MUHAMMAD UTHMAN EL-MUHAMMADY Fellow Kehormat ISTAC/IIUM pada 7/2/2011M. (kanan) YM En. Zamzuri Abdullah (Ketua Perancang Kementerian Pendidikan Malaysia Putrajaya)
MQTK BERSAMA MANTAN S/U PARLIMEN DATO' SAZMI MIAH 15 September 201. Turut serta (berbaju Merah adalah PKHEM YM Cikgu Ariffin Che Yahya Pengerusi MQTK). 

MQTK BERSAMA UMNO KELANTAN (BACHOK) DALAM SEMINAR 'PEMANTAPAN DAN ISU-ISU SEMASA'. (Baju hitam itu YM Raja Ahmad @ AYAH MAT- Veteren UMNO BACHOK)

 YM TYDP MQTK NIK MOHD KAMAL HJ NIK LAH BERSAMA YM NIK KIN SEDANG MERANGKA SESUATU DI BILIK PENGURUSAN..
 YM TYDP MQTK BERSAMA UNIT PENGURUSAN ISUZU DAN BOMBA  PAHANG (AKTIVITI EKONOMI)

MQTK PUTRAJAYA BERSAMA DATO' HISHAMMUDIN TUN HUSSIN. Blu-print melahirkan generasi cemerlang yang mahir alQuran di bawah Kementerian Pendidikan, formula 3B.


Ketua Unit Usrah & Tabligh MQTK YM Hj.  Che Shaari bin Che Haron bersama naka-anak TahfizYusnaidi Yusoff YM Tengku YDP Pertubuhan Pelajar AlQuran Tok Kadok Kelantan MQTK (kiri) bersama YM Datuk Kaya Perba Dato' Hj. Hasbullah b. Hj.Hassan mantan mufti Negeri Kelantan 18 nov 2007M. (kanan) bro Bobspek..

YM NIK MOHD KAMAL TYDP MQTK DI DALAM MAJLIS AHLULBAIT HADRAMAUT

 

 YM YDP MQTK SEDANG BERBINCANG SESUATU DI MAJLIS SAILATURAHIM BERSAMA YB DATO' HJ. ALWI BIN HJ. CHE MAT ADUN KETEREH, KELANTAN  ** VIDEO MQTK BERSAMA YM DATUK KAYA PERBA MANTAN DATO' MUFTI KELANTAN 2005M**
VIDEO MQTK BERSAMA YM TN. GURU HJ. HASSAN QARI MALAYSIA
"Jesus itu adalah BACAAN KEBENARAN/Keterangan Yang Benar/A Statement of Truth atau Kata-Kata Allah yang benar, iaitu FirmanNya dari Allah (Tuhan Yang Satu/The Creator) , yang terkandung oleh Mary/Maryam (IBU) iaitu IBU SEGALA KITAB/Ibu segala Mukjizat/AlQuran yang dibawa turun oleh Ruhulamin/RuhulQudus/Jibril/A Spirit Of Truth, Malaikat yang gagah perkasa ke dalam hati/manusia; dan hati yang dapat menerima Kata-Kata Kebenaran itulah dipanggil MUHAMMAD/Ahmad dan hati yang menolak alQuran itu dipanggil Kafir/Zindik/Fasik/Jahil/Ingkar. Akhirnya hati suci/Muhammmad itu membentuk peribadi yang berakhlak untuk membangunkan agama/aDeen yang dipanggil jiwa/Diri sebenar diri iaitu Mahdi atau Khalifah iaitu firman Allah: "Tidak aku jadikan manusia itu sebagai khalifah di mukabumi ini."

 AYAH MAT BACHOK PAUH LIMA @ YM RAJA AHMAD BIN RAJA SULAIMAN ADALAH VETEREN UMNO YANG ANTARA PANEL YANG DILANTIK MENJADI SHEIKHUL'KUBRA MQTK


 (Barisan tengah- 4 dr kanan ) Pengarah Matawang Bank Negara, sekarang- Pengarah Kanan SuruhanJaya Multemiedia Malaysia Yang Mulia Tengku Zaid Raja Ahmad, Bachok, Kelantan Darul Naim. Anakanda kepada YM Ayah Mat @ Raja Ahmad Pauh Lima Bachok (Sheikhul'Kubra MQTK)


PENASIHAT KEHORMAT UNDANG-UNDANG MQTK: 

YM Assoc. Prof. Dato' Hj. Abdul Aziz Hussin AMN Order of Chivalry Fifth Class(AMN), His Majesty the Yang di-Pertuan Agong (6 June 1998)


by UNIT MEDIA & KOMUNIKASI MQTK mqtkmalaysia@yahoo.com 
~QuranSunnahIslam~   

Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC), the government multimedia agency,
‘You can feel the different’

 

2 comments:

  1. Segala yang ada di langit dan yang ada di bumi adalah kepunyaan Allah dan jika kamu melahirkan apa yang ada di dalam hati kamu atau kamu menyembunyikannya, nescaya Allah akan menghitung dan menyatakannya kepada kamu. Kemudian Dia mengampunkan bagi sesiapa yang dikehendakiNya dan menyeksa sesiapa yang dikehendakiNya

    ReplyDelete
  2. Rasulullah telah beriman kepada apa yang diturunkan kepadanya dari Tuhannya dan juga orang-orang yang beriman; semuanya beriman kepada Allah dan Malaikat-malaikatNya dan Kitab-kitabNya dan Rasul-rasulNya. Mereka berkata: Kami tidak membezakan antara seorang dengan yang lain Rasul-rasulnya. Mereka berkata lagi: Kami dengar dan kami taat; kami pohonkan keampunanMu wahai Tuhan kami dan kepadaMu jualah tempat kembali. Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"