DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Friday, February 18, 2011

WASIAT BOBSPEK QURAISY ALHASYIMI PADA MANUSIA DI AKHIR ZAMAN: SAKSIKANLAH YA ALLAH! TELAH AKU SAMPAIKAN..


INI WASIATKU dari bro BOBSPEK QURAISY ALHASYIMI: Wahai Sekelian Manusia, hafal-lah ayat ini!!...

by Bobspek Quraisy AlHasyimi (YM Nik Azuri alHasyimi) on Saturday, 25 December 2010 at 22:46

Wahai Orang-Orang Yang Beriman!! Ini saya nak bagitahu sekali saja nie.. kamu SAKSI semua yer..

INGAT SEMUA KALIMAH INI SAMPAI KAMU KE SYURGA!! INI WASIATKU...  

"Aku berlindung dengan nama ALLAH dari Syaitan Yang direjam"


"  sembahlah kamu akan Allah Tuhan aku dan Tuhan kamu"

DAN INGAT!! AKU YANG MENYAMPAIKANNYA KEPADA KAMU MELALUI WAHYU TUHANKU DENGAN KEBENARAN ALQURAN YANG JIWA-NYA BERADA DI TANGAN KANANKU"

nota: KALIMAH INI MESTI DIHAFAL,..kalimah tauhid!
InsyaAllah..


سُوۡرَةُ الزّخرُف
إِلَّا ٱلَّذِى فَطَرَنِى فَإِنَّهُ ۥ سَيَہۡدِينِ (٢٧) وَجَعَلَهَا كَلِمَةَۢ بَاقِيَةً۬ فِى عَقِبِهِۦ لَعَلَّهُمۡ يَرۡجِعُونَ (٢٨)

Az-Zukhruf:27-28 Yang lain dari Tuhan yang menciptakan daku, kerana sesungguhnya Dia tetap memberi hidayat petunjuk kepadaku. Dan Nabi Ibrahim menjadikan kalimah tauhid itu tetap kekal pada keturunannya, supaya mereka kembali (kepada tauhid itu, jika ada yang menyeleweng kepada syirik).

"Dan AKU IKUT AGAMA BAPAKU IBRAHIM; SESUNGGUHNYA DIA BUKAN DARI ORANG-ORANG YANG MUSYRIK DAN AKU BUKAN DARI ORANG-ORANG YANG MUSYRIK"

______________________________________________________________________________


 "Wahai Tuhanku! Jadikanlah negeri ini negeri yang aman; jauhkanlah diriku dan anak cucuku dari menyembah berhala; Berhala-Berhala itu telah menyesatkan ramai umat manusia, sesiapa yang mengikutku mereka itu golonganku dan sesiapa yang ingkar kafir, maka sesungguhnya Engkau Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani"


maka tunggulah kerana kita di pihak yang sama-sama menunggu..

Firman Allah: Dan kalaulah yang mengatakan atas nama Kami secara dusta sebarang kata-kata rekaan. Sudah tentu Kami akan menyentapnya, dengan kekuasaan Kami. Kemudian sudah tentu Kami akan memutuskan tali jantungnya. Maka tidak ada seorangpun di antara kamu yang dapat menghalang daripada menimpanya. Dan sesungguhnya itu tetap menjadi peringatan bagi orang-orang yang bertakwa. Dan sesungguhnya Kami sedia mengetahui bahawa ada di antara kamu yang mendustakan. Dan sesungguhnya Al-Quran itu sudah tentu akan menyebabkan penyesalan bagi orang-orang yang kafir. Dan sesungguhnya Al-Quran itu adalah kebenaran yang diyakini. Oleh itu bertasbihlah dengan memuji nama Tuhanmu Yang Maha Besar. maka apakah jawapan kamu akan apa yang kamu diutus untuk menyerunya? Cukuplah Allah menjadi saksi antaraku Dengan kamu, dan juga disaksikan oleh orang-orang Yang ada ilmu pengetahuan mengenai Kitab Allah".

Syiah itu peminat Ahlulbait dan Ahlulbait tidak Syiah.. Ahlulbait adalah BAKA dan Syiah adalah DOKTRIN iaitu fikir untuk menyintai keluarga nabi.. tak ada kaitan langsung.. diaorang boleh makan ikan kekacang, banyak pun tak per.., kami tak boleh kerana atok kita dah buat guideline doh.. supaya tak serupa...!!  yep.....!! ....Senang dibezakan...
puok yang ke 73 nie.. tadak yang ke 75 @ 74 @ 69.. huuu.. Kami MQTK_QSI adalah BAKA-Keturunan dan yang lain dari ahlulbait itu DOKTRIN..  kena faham itu bro!!..

ASALAMUALAIKUM...
Lakina'huwa'llah'hurobbi'wala'usyriku'birobi'ahada'MasyaAllah'hula'quwata'ila'billah

cerita tambahan:
Ketika Siti Khadijah KulWalid isteri rasulullah SAW hampir wafat, beliau tersenyum melihat Rasulullah SAW berada di sebelahnya dan berkata: Wahai pesuruh Allah, kiranya aku wafat sebentar nanti, alangkah bagaimana kiranya keadaan aku kelak?" Maka sambil tersenyum hiba Rasulullah SAW bersabda: Apabila engkau membukakan matamu selepas kematianmu itu, nescaya engkau akan melihat aku, akan berada di sebelahmu", Lalu Siti Khadijah pun tersenyum lalu menghembuskan nafasnya yang terakhir.


28:59  Dan tidaklah menjadi kebiasaan Tuhanmu membinasakan mana-mana negeri sebelum Dia mengutus ke ibu negeri itu seorang Rasul yang akan membacakan kepada penduduknya ayat-ayat keterangan Kami dan tidaklah menjadi kebiasaan Kami membinasakan mana-mana negeri melainkan setelah penduduknya berlaku zalim.


Dan demi sesungguhnya Kami telah hubungkan turunnya firman-firman Kami dengan berturut-turut kepada mereka, supaya mereka beroleh peringatan. Orang-orang yang Kami beri Kitab sebelum turunnya Al-Quran, mereka beriman kepadanya. Dan apabila Al-Quran itu dibacakan kepada mereka; mereka, berkata: Kami beriman kepadanya, sesungguhnya ia adalah perkara yang betul benar dari Tuhan kami; sesungguhnya kami sebelum ia diturunkan, telahpun mematuhinya. Mereka itu akan beroleh pahala dua kali disebabkan kesabaran mereka dan juga kerana mereka menolak kejahatan dengan kebaikan dan mereka menderma dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka. Dan apabila mereka mendengar perkataan yang sia-sia, mereka berpaling daripadanya sambil berkata: Bagi kami amal kami dan bagi kamu pula amal kamu; selamat tinggallah kamu; kami tidak ingin berdamping dengan orang-orang yang jahil.

Dan engkau tidak pernah berharap supaya Kitab Al-Quran ini diturunkan kepadamu, tetapi ia diturunkan kepadamu hanyalah sebagai rahmat dari Tuhanmu, oleh itu janganlah engkau menjadi penyokong bagi orang-orang kafir. Dan janganlah mereka yang ingkar dapat menghalangmu daripada menyampaikan ayat-ayat Allah sesudah ia diturunkan kepadamu dan serulah manusia kepada Tuhanmu dan janganlah engkau menjadi dari golongan yang menyertai orang-orang musyrik.

Video Ahlulbait Melayu: http://www.youtube.com/watch?v=bVsLdoBgmE8&feature=related
http://mqtkahlulbait.blogspot.com/


bro Bobspek Quraisy alHasyimi 1909M
SALAM! SALAM! SALAM!
_______________________
sebarkan maklumat itu.. itu saham awak di Masyar.. manusia semua tak tahu.. gua dah test ahlulbait dunia... mengaku ahlulbait, tapi tiada kalimat ini.. bohong!!! bukan baka sah!! awas...


"Cinta sejati itu cinta Allah dan RasulNya.. cinta Allah tanpa mengenal dan mencintai RasulNya umpama fatamorgana.. disangkakan ada air tapi tiada apa-apa..!! Itulah orang2 yang rugi dan DISESATKAN ALLAH DARI PETUNJUK!! firman Allah: "KALAU KAMU MENTAATI RASUL MAKA SESUNGGUHNYA KAMU TELAH MENTAATI ALLAH; Dan dengan bayang-bayang, maka Kami jadikan MATAHARI itu sebagai PETUNJUK".." 

 ALLAH TUHANKU DAN TUHANMU YANG MENURUNKAN KITAB ITU... 
saksikanlah Ya Allah, telah aku sampaikan.. ameen

3 comments:

 1. Salamualaikum Bimasobartum...InsyaAllah....
  "Kami dengar kami patuh"
  Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa Al Qur’an itu adalah benar. (QS41:53)

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 3. Najib ‘Gadai Akidah’ demi undi masyarakat India..
  Demi mengekalkan kuasa dan demi meraih undi dari masyarakat India yang merakakan perayaan Thaipusam baru-baru ini.. Najib telah menggadai Akidah nya... bukan aku kata tapi Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria yang kata..

  Sepatutnya beliau dinasihati oleh Menteri Hal Ehwal Agama Islam atau penasihat agama sepatutnya tidak hadir dalam perayaan itu..

  Menteri Hal Ehwal Agama Islam sibuk renovate rumah kot...

  Najib ‘gadai akidah’ hadir upacara Thaipusam di Batu Caves, tegas Harussani
  Oleh Syed Mu’az Syed Putra

  KUALA LUMPUR, 10 Feb — Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria melahirkan rasa terkilan dengan sikap Datuk Seri Najib Razak yang “menggadai akidah” apabila hadir dalam upacara keagamaan sempena sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves baru-baru ini.

  Tegas Harussani, walaupun sudah ditegur setiap tahun namun perdana menteri itu seolah-olah tidak memandang berat akan kepentingan agama Islam dan akidah.

  “Ini perbuatan syirik, saya tidak tahu mengapa jadi macam ini... sedangkan perayaan kaum lain kita tidak boleh sambut ini pula hadir di rumah ibadat mereka.

  “Bagaimana boleh terlajak macam ini, sepatutnya perdana menteri wakilkan menteri beragama Hindu untuk menggantikan dirinya... sebab umat Islam tidak boleh terlibat dalam sambutan perayaan agama lain,” katanya kepada The Malaysian Insider.

  Beliau menambah menteri hal ehwal agama Islam atau penasihat agama sepatutnya menasihatkan Najib agar tidak hadir dalam perayaan itu.

  “Kita tidak boleh sambut (perayaan agama lain), mereka lakukan upacara keagamaan dan kita sebagai umat Islam tidak boleh hadir... itu upacara ibadat mereka.

  “Sebagai perdana menteri, Najib sepatutnya sedar dan menghantar wakil. Saya sudah tegur perkara ini setiap tahun namun tidak dipedulikan,” katanya menambah Najib wajar mencontohi sikap perdana menteri terdahulu yang menghantar wakil masing-masing.

  Pada 7 Februari lalu, Najib menghadiri sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves selain turut mengumumkan peruntukan awal berjumlah RM2 juta untuk membina pusat kebudayaan di kawasan itu.

  Najib yang lengkap berpakaian Kurta berwarna kuning muda ditemani isteri Datin Seri Rosmah Mansor, mengakui gembira untuk turut sama memeriahkan Hari Thaipusam dan ini merupakan kali ketiga beliau mengunjungi Batu Caves sempena perayaan itu sejak 2010.

  “Jangan gadai akidah kita, hukumnya syirik apabila kita hadir dalam perayaan mereka seperti kita merestui agama kaum lain... kita sepatutnya menjauhi perbuatan khufur yang boleh merosakkan akidah.

  “Perkara ini serius kerana ia masalah akidah, saya wajib tegur... kalau tidak mahu dengar terpulang,” kata Harussani menambah tiada halangan sekiranya menghadiri majlis rumah terbuka tetapi bukan upacara keagamaan.


  The Malaysian Insider

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"