DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Friday, December 2, 2011

MANUSIA DAN PETUNJUK


 • ADAKAH MANUSIA PUTUS DARI PIMPINAN & PETUNJUK ALLAH..?

  Setiap zaman Allah sengaja wujudkan wakil-wakilNya dari lelaki yang dikurnia ilmu khas dari sisi Allah, sebagai penyelesai masalah agama manusia di muka bumi. Lelaki itu diletakkan pada makam Rasul dan/atau Nabi.

  Jenis manusia lelaki bertaraf Rasul atau Nabi itu dihantar ke bumi melalui prosedur biasa(dikandung ibu, lahir dan membesar) kemudian diwafatkan. Sejak alam dicipta hingga kiamat ada 124,000 orang Nabi di mana 313 orang bertaraf Rasul. Rasul dan Nabi ini mampu terima berita ghaib dari sisi Allah yang disebut "WAHYU". Nabi tidak dibenar ubah syariat dan tidak wajib menyampaikan WAHYU, kecuali ditanya oleh umatnya.

  Rasul diberi kitab syariat khas dan wajib menyampaikan kepada manusia pada zamannya. Mereka boleh buat sesuatu yang manusia biasa tak boleh buat. Mereka boleh berhubung dengan Tuhan tanpa perantara, mereka boleh berkomunikasi dengan makhluk Allah yang berlainan jenis seperti malaikat, iblis, jin dan sebagainya.

  Hanya 25 Rasul dan kisah hidupnya bersama umatnya dimasukkan ke dalam Al-Quran untuk pedoman seluruh manusia & jin selepasnya, iaitu umat akhir zaman sebelum kiamat.

  SETELAH TIADA RASUL & NABI, SIAPA GANTI TUGAS MEREKA..?

  Setelah berlalu era kerasulan dan kenabian berakhir dengan Nabi Muhammad SAW 1433 tahun lalu dan penduduk dunia berjumlah 7 bilion orang sekarang, lelaki jenis tersebut tetap ada di atas muka bumi Allah ini, tetapi makamnya tidak disebut Rasul atau Nabi, sebaliknya disebut WALI ALLAH. Dan setiap seratus tahun ada seorang ketuanya/Imam disebut Qutubul Aqtab(ketua Wali).

  Dan Imam para Wali Allah ini wajib dari bangsa Quraisy/Bani Hasyim/Ahlul-bait/Zuriat Rasulullah SAW sahaja di mana hanya merekalah yang layak membahagikan tiket syafaat kepada umat masing2 di Padang Mahsyar kelak bagi pihak Rasulullah SAW.

  Wali-Wali Allah di bawah Imam bertaraf Qutubul Aqtab dari Bani Hasyim ini ramai dan ada pelbagai/banyak makamnya pula dengan tugas masing-masing. Ada disebut Qutub, Abdal, Autad, Ghuraba, Nujaba, Nuqaba, Mufariddun, Majruk dan sebagainya lagi.

  KENAPA HANYA IMAM BANI HASYIM YANG LAYAK TAFSIR AL-QURAN..??

  Merekalah yang Allah iktiraf untuk buat apa juga tafsiran isi kitab yang dibawa oleh Rasul terdahulu kepada seluruh umat manusia pada zaman masing-masing termasuk di zaman ini. Imam ini hanya ditetapkan oleh Allah ada seramai 12 orang sahaja sejak kewafatan Rasulullah SAW hingga muncul Nabi Isa a.s. Imam yang terakhir itu digelar "IMAM MAHADI". Merekalah berhak (Penjaga) ke atas 3 Kota Suci Islam serta segala urusan umat Islam di bumi ini hingga kiamat.

  Setelah berlalu 1,400 tahun dan telah berlalu 11 orang Imam, maka era sekarang adalah zaman Imam yang terakhir sekali(ke-12) dan seluruh manusia Islam sedang dalam kebingungan tanpa Imam mereka. Mereka terpecah-pecah menjadi 73 puak ikut fahaman dan tafsiran kepala otak masing-masing.

  Hanya satu puak dari 73 yang semuanya mengaku Islam itu akhirnya diterima oleh Imam terakhir itu. Mereka digelar golongan "PEMUDA BANI TAMIM". Bani Tamim adalah nama kabilah Quraisy di mana Abu Bakar adalah salah seorang darinya. Dari perkahwinan Imam Muhammad Baqir r.a dengan cucu cicit Abu Bakar inilah lahirnya Bani Hasyim/Ahlul-bait yang digelar BANI TAMIM. Dan Bani Tamin akan menyerahkan kekuasaannya kepada alHasyimi.

  Mereka mewarisi darah sahabat terhampir Nabi Muhammad SAW iaitu Abu Bakar As-Siddiq & juga darah Rasulullah SAW sendiri. Ahlul-Bait ini setelah lebih 1300 tahun berlalu di bumi, mereka tersebar hingga ke timur jauh termasuk di Asia Tenggara ini dan bahasa serta bangsa mereka juga tidak lagi dikenali sebagai Arab Quraisy, sebaliknya bercampur dengan pelbagai bangsa lain seperti India, Cina, Monggol, Turki dan sebagainya dan akhirnya disebut "MELAYU".

  BAGAIMANA WUJUDNYA BANI HASYIM MELAYU & IMAMNYA..??

  Pada 1987 darah Bani Hasyim Asia ini akhirnya digabungkan dalam hanya satu pertubuhan iaitu Pertubuhan Kerabat Long Gaffar Kelantan di mana hanya manusia dari satu darah keturunan Ahlul-Bait sahaja layak menjadi ahlinya dan mereka semua adalah kerabat diraja Istana Kelantan & Malaysia.

  Dan pada 2008 Segala wasiat Imam Bani Hasyim itu digazetkan kepada MQTK dan keahlian dibuka BUKAN HANYA UNTUK KERABAT DIRAJA, tetapi kepada semua bangsa yang redha bernaung di bawah doa manusia-manusia terpilih ini sebelum ke Padang Mahsyar. Mereka mengikut Aqidah Ahli Sunnah Wal-Jamaah dan Mazhab Imam As-Syafie r.a. yang juga darah daging mereka.

  Dan urusan memberi kefahaman kepada manusia mengenai pelbagai ilmu Islam ini dipermudahkan dengan Allah takdirkan teknologi manusia berkembang hingga wujud apa yang disebut internet dan facebook di mana kefahaman Islam boleh disampaikan hanya dalam satu malam sahaja kepada yang waras akalnya, tanpa manusia itu perlu tinggalkan tempat tidur mereka.(hanya buka internet & facebook & baca).

  Namun MQTK juga sebagaimana sunnatullah organisasi para wakil Allah di bumi di zaman terdahulu, tetap ada musuhnya dari jin dan manusia, dan Allah telah sediakan segala kemudahan untuk lawan/musnahkan/hapuskan semua musuh Allah itu dengan hanya Al-Quran dan ahlinya.

  Sebagaimana lazim pertembungan dua pihak dalam kisah sejarah umat terdahulu, demikian juga sekarang, ada manusia yang pilih ikut bersama MQTK(sedikit), manakala 72 puak Islam lagi memilih bergabung dengan munafiq dan kafir harbi(golongan ramai) untuk berada di pihak musuh Allah & Rasul bagi cuba menentang MQTK.

  Kisah menyeronokkan ini akhirnya menemui kemuncak dengan kemunculan Dajjal di bumi Palestin dan turunya Nabi Isa a.s memerintah bumi selama 40 tahun.

  Harap maklum.tq.

  **Orang yang berjaya ialah orang yang melakukan tindakan yang tidak mampu diimaginasikan oleh orang lain, malah tidak mampu dilakukan oleh orang besar sekalipun.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Video Ahlulbait Melayu Bar

Loading...

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"