DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Wednesday, February 29, 2012

GADIS REMAJA CINA PELUK ISLAM

Mitchell Nur Alya (23th) dan Loo Jo Yee (18th)

Gadis Cina-Kristian Memeluk Agama Islam

Subhanallah-Alhamdulillah,


Adapun begitu terdapat juga halangan serta cabaran yang ditempoh sepanjang ini.
Beliau tiada nama Islam kerana sekarang seseorang muallaf maka namanya kekal Loo Jo Yee binti Abdullah.

Beliau telah diberi hidayah untuk memasuki Islam ketika berusia 17 tahun (Tapi disebabkan di Malaysia mempunyai undang-undang syariah untuk memeluk agama Islam bermula 18 tahun sahaja, maka beliau terpaksa menangguhkan dulu permohonan sehingga mencapai umur 18tahun).

Jo Lee berasal dari keluarga yang merupakan pengikut agama kristian yang kuat. Dan beliau mempunyai cita-cita besar untuk menjadi seorang paderi di sebuah gereja di suatu masa kelak.

Namun cita-cintanya mula lemah dan terkubur apabila beliau menyedari bahawa cita-cintanya itu adalah PALSU bila diberi hidayah oleh Allah; Lalu akhirnya menyedari bahawa ISLAM adalah agama yang terbaik untuknya. Akibat tindakannya itu, keluarga beliau sangat membantah keras pada mulanya kerana menganggap masuk agama Islam adalah sangat menghinakan bagi keluarganya (kerana menganggap sama dengan 'MASUK MELAYU'.

Kronologi Loo Jo Yee mendapat hidayah adalah melalui dua peristiwa yang amat menyentuh hati, menarik dan memberi impak yang besar dalam kehidupannya.

Peristiwa pertama adalah berpunca dari sikapnya yang mahu mencari kesalahan dalam agama Islam. Lantaran itu beliau suka BERDEBAT dalam perkara keagamaan terutama berkait dengan kebenaran Kristian berbanding ISLAM; Hal ini kerana beliau mempunyai ramai teman-teman sekolahnya yang beragama Islam. Oleh itu, mereka telah berdebat tentang kebenaran agama masing-masing.

Pada masa itu, motifnya cuma satu iaitu bermatlamat untuk membawa rakan-rakan Islam untuk masuk agama Kristian yang dirasakan benar dari Islam; Namun untuk berdebat dengan rakan-rakan, beliau telah mengkaji KITAB alQuran. Dalam pengkajian tentang KITAB alQuran, ternyata Jo Yee telah diberi hidayah di dalamnya. Semakin ia mengkaji, semakin ia menemui kebenaran Islam dan akhirnya menemui KETENANGAN JIWA di dalamnya. Akhirnya beliau sendiri mengaku bahawa di dalam Bible banyak perkara yang telah diolah hingga menyimpang dari perkara sebenar.

Selain itu, Jo Yee juga telah  membaca kisah Nabi Muhammad s.a.w dan mengkaji kemunculan Islam untuk mencari kelemahan Islam. Namun ia juga tetap hampa kerana bukan KELEMAHAN atau kekurangan Islam yang ditemuinya tetapi satu jalan hidup yang sempurna dan memberi harapan baru kepadanya.


Begitulah hidayah Allah pada Loo Jo Yee pada pringkat pertama.

Peristiwa kedua yang membawa hidayah kedua beliau adalah ketika beliau menghidap mendapat penyakit thyroid di bahagian leher, dimana Doktor telah mengesahkan 90% besar kemungkinan adalah penyakit tersebut. Dan penyakit itu mampu mempercepatkan ajalnya; Berita itu benar-benar melemahkan semangatnya. Fikiran beliau berkecamuk, kecewa dan takut; Memandangkan usianya yang masih muda.., maka ia terasa ketidakadilan oleh Tuhan kepadanya.. Itu anggapan pertama beliau pada Tuhan Semesta Alam;  Beliau merasakan ini adalah penamat bagi kehidupan beliau walaupun masih muda.

Pada saat itu, teman-teman Islam Jo Yee telah banyak dijadikan temapat rujukan dan mengadu masalahnya; akhirnya beliau mendapat nasihat untuk cuba berdoa kepada Allah taala, Tuhan orang Islam!!. Akhirnya dia tiada pilihan dan cuba menyakinkan diri sendiri dengan Tuhan barunya itu; Beliau cuba dengan menadah tangan berdoa, dia menangis merayu dan hanya bertawakkal berserah kepada Allah semata-mata.

Hari berikutnya, keajaiban Allah telah terbukti; Memang Allah Maha Kuasa atas segala-galanya! Rupanya ada rahmat besar di atas semua dugaan itu! Ketika beliau menjalani medical check-up, doktor mengesahkan penyakit itu bukan kanser dan dia bebas dari belenggu yang menakutkan itu! Alhamdulillah.... betapa dia memuji dan memanjat syukur atas berita yang mengembirakan itu.

Rentetan peristiwa itu telah menyedarkan Jo Yee akan kekuasaan dan takdir Allah SWT; dan betapa Tuhan Yang Satu masih menyanyanginya. Walaupun ia pasrah namun takdir menyebelahinya!! dan pada waktu itu juga la beliau mengucap Khalimah Syahadah dengan Ikhlas dan redha...

'Subhanakallah'humma'salamun'walhamdulillah'hirobbil'alameen

Photo:.(Loo Jo Yee bersama teman karibnya ADIBA yang banyak membantunya dalam kefahaman Islam)
Loo Jo Yee berasa hiba kerana beliau berasa telah dipilih Allah untuk menerima anugerah sebagai ISLAM dalam usia sebgeitu(ketika berumur 17 tahun) sedangkan usia itu adalah usia untuk berseronok bagi remaja-remaja yang seusia dengannya. Akhirnya, setelah yakin dengan tauhidnya sebagai ISLAM, maka Jo Yee telah banyak menerima dugaan yang beliau terima selepas bergelar muallaf, hingga dipulaukan rakan-rakan sendiri dan keluarga tercinta. MasyaAllah..

Akhirnya nasib beliau terbela juga dan bersyukur apabila beliau mendapat keluarga angkat dari Ipoh yang mengambil berat, perihatin, penyanyang dan selalu membimbingnya. Dan cita-cita terbarunya tetap sama macam dulu, mahu menjadi Mubaligh atau PENDAKWAH; cuma dulu bercita-cita sebagai Paderi Kristian, tapi kini sudah ditukar kepada Mubaligh Islam; dan Jo Yee berharap selepas ini dia berpeluang untuk berdakwah kepada remaja dan rakan-rakan yang seusianya dengan berdasarkan pengalaman beliau dan dengan cara tersendiri.


Begitulah hidayah Allah; kerana sebagaimana firman Allah sendiri: "TIDAK ADA HAK MEMILIH BAGI SESIAPA PUN MELAINKAN PILIHAN ALLAH"...

Moga Allah merahmati Loo Jo Yee bt Abdullah dan kita semua... ameen'InsyaAllah

Loo Jo YeeMitchelle Nur Alya

Bismillah-hirrahman-nirrahim. Assalamu'aleykum wa rahmatullahi wa barakatuh."Yes, i love Jesus, i love all the prophets and the 124,000 other prophets in the world. but, None that is worth worshipping but Allah alone, and i testify that Muhammad is Allah's messenger. Islam, is about everything" (mitchelle nur alya)

Untuk Video Awek cun ini dibawah.>>.
Yang demikian ialah Allah Tuhan kamu, tiada Tuhan melainkan Dia, yang menciptakan tiap-tiap sesuatu, maka beribadatlah kamu kepadaNya. Dan Dia lah yang mentadbirkan segala-galanya.
(Al-An'aam 6:102)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"