DAN AKU DARI QURAISY..

DAN AKU DARI QURAISY..
RAMPAS PALESTINE "2013 .. says: INSYAALLAH.. TUHANKU PASTI AKAN MENOLONGKU..

MQTK

mqtk PERTUBUHAN PELAJAR-PELAJAR ALQURAN
DATUK SYED KADOK KELANTAN (MQTK)
widgeo.net

CONTENT:

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Wednesday, September 5, 2012

JADUAL ALLAH_Tawaran MQTKDI BAWAH PAYUNG MQTK

oleh: Yusnaidi Yusoff (YDP MQTK)

1. Allah telah mencipta jadual dunia ini kepada hanya 2 peringkat ;

a. Era kerasulan & kenabian
b. Era Kewalian

5. Apabila era kerasulan telah berakhir dengan turunnya syariat Al-Quran lebih 1,400 tahun lalu. Semua manusia hanya wajib mengenali dan mengikuti para Wali Allah atau disebut juga ahli telaga haud atau mukmin, di mana seorang Rasul sekalipun jika ke dunia di era ini wajib bermakmum kepada Wali Allah tersebut.

7. Era kewalian inilah kita berada semasa. Dalam era ini bukan sistem pentadbiran dan pemerintahan manusia (kifayah) yang wajib diberi priority oleh umat manusia yang mahu selamat, tetapi jalan taubat yang diterima Allah. Inilah fardhu ain atas semua yang mengaku Islam di akhir zaman ini.

9. Justeru yang bukan Qutub, tidak perlu hurai orang tu salah/sesat, kafir, munafiq dan sebagainya disebabkan sistem demokrasi, politik sekular, ekonomi kapitalis atau sebagainya (fardhu kifayah) kerana berada di luar wilayah/daulah kewalian itu adalah semuanya ahli neraka, sama ada mengaku sistem khalifah atau bukan, mengaku Islam ataupun tidak.

3. Jalan taubat yang diterima oleh Allah di era kewalian ini pula telah dihadkan hanya ada satu jalan. Dan jalan itu dipimpin/diketuai oleh seorang yang bukan semestinya seorang Raja/perdana menteri/panglima perang dan/atau lain-lain jawatan politik yang dilantik oleh kuasa manusia, tetapi terikat dengan wasiat Hadis Sahih Muslim no. 1789 tersebut.

2. Ia dikenali dengan gelaran "Qutubul Aqtab" (Imam orang yang tak maksum tapi diterima taubat untuk sesuatu zaman) dan bersifat tunggal/hanya satu serta mutlak dipilih oleh Allah, bukan kuasa majoriti manusia, tetapi yang majoriti itu dipaksa oleh Allah untuk taat dan patuh kepada yang satu itu ataupun otomatik berdepan bala/maut/pendek umur. Nama Imam itu diseru di Padang Mahsyar kelak.

4. Soal bagaimana Qutub/Imam itu mahu menguruskan fardhu kifayahnya termasuk sistem pentadbiran politiknya adalah 100% terserah kepada Qutub itu sendiri sama ada secara demokrasi, autokrasi, monarki, republik dan sebagainya dan tiada seorang rakyat/makmum pun dibenarkan membuat fatwa berkenaan tugas baginda tersebut kerana telah dijelaskan melalui kasyful ghaibiah Qutub itu "bercanggah ia dengan segala jumhur ulama pada zamannya" - maknanya tidak akan dapat dicapai oleh akal alim ulama/ahli ijtihad/ahli kasyaf/pewaris nabi sendiri, apatah lagi oleh yang jahil murakkab, tentang urus tadbirnya yang dikiaskan "Mukhlisin" atau "teramat halus".

6. Sesiapa yang sibuk nak berfatwa kononnnya bagi pihak Qutub tersebut apa jua topik dalam bahagian fardhu kifayah, pada hal tidak pernah kenal pun si Qutub itu, otomatik mengikut syariat Al-Quran ini mutlak mereka melanggar ayat QS33:36 dan QS49:1 serta Hadis Sahih tersebut. Seolah-olah posisi dan jawatan ketua muhdas itu tidak pernah diwujudkan oleh Allah. Itulah golongan sesat dalam Al-Fatihah tersebut.

11. Orang yang anggap Qutub DAN JEMAAH AHLI TAUBAT DITERIMA itu tidak wujud pastilah enggan mencarinya dan akan lebih gemar/ghairah/gila nak mengajar/hurai perkara agama ini mengikut pemikiran akal/otak mereka semata hingga semua yg bersyahadah pun dihukumkan "KAFIR", dan itulah yang dikiaskan oleh Allah "orang membeli kesesatan".

8. MQTK telah berdepan beratus orang kategori seperti Wan Solehah Al-Halbani tersebut, namun setelah berdebat panjang lebar, semuanya berakhir dengan pengakuan mereka tak pernah kenal Quran Qadim dan mereka tak pernah kenal Qutub yang sentiasa bersama dengan Al-Qadim itu selama hidup ini. Kesimpulannya sesat lagi menyesatkan di sisi Tuan Ka'bah. Doa Qunut minta afiat, akhirnya pelbagai penyakit yang datang.

10. Justeru MQTK membuka tawaran terhad kepada semua golongan seperti Wan Solehah Al-Halbani itu untuk bernaung di bawah satu daulah/payung ahli telaga haud MQTK, sebelum berjumpa suul khotimah dengan doa khas dari seluruh Bani Hasyim Ahlul-Bait Rasulullah SAW ini selaku pemegang wasilah Al-Quran yang sah di akhir zaman ini.

P.S : Pilihan ditangan anda. Kami bersedia sama ada untuk bermusuh dunia-akhirat ataupun bersaudara. MEMBUJUR LALU, MELINTANG PATAH.

Segala keterangan ini adalah bersandar kepada 4 sumber hukum Islam ASWJ ;

1. Al-Quran
2. Hadis
3. Ijmak ulama (ASWJ)
4. Kias

Melalui kitab2 muktabar tersebut (AWAS - MENOLAK MANA2 KITAB TERSEBUT BOLEH MENGAKIBATKAN GUGUR AQIDAH ISLAM - Wasiat bekas Mufti Kelantan) ;

Harap maklum. Tq.No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

MQTK Bahagian Agama & Kaunseling [BAKA PDRM] BUKIT AMAN MALAYSIA

KERJASAMA MQTK_QSI Bersama Unit BAKA PDRM Bukit Aman
MQTK_ISTAC/IIUM 7 feb 2011M

Video: MENITI TITIAN USANG-AMY SEARCH & MQTK 2011

VIDEO MQTK ................ KEMBARA DI TANAH GERSANG

My Blog List

PERTUBUHAN PELAJAR ALQURAN DATUK SYED KADOK KELANTAN MQTK 1909M

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN

BENDERA ASAL NEGERI KELANTAN
Panji-Panji Hitam Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah.

About Me

My photo
Madina, Saudi Arabia, Israel
Raja-Raja Melayu adalah Ahlulbait. Nak mengenal AhlulBait perlu mengenal Raja-Raja Melayu; Dan nak mengenal Raja-Raja Melayu perlu kenal orang Melayu dahulu.

HISTORY IS MY IDENTITY

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
by BobspekRockers AlKubra on Wednesday, 01 September 2010 at 09:16

MISTAKEN IDENTITY:

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

"Jika mereka meletakkan Matahari di tangan kanan saya dan Bulan di tangan kiri saya, supaya saya meninggalkan usaha saya ini, TIDAK AKAN SAYA TINGGAL-kan! Sehinggalah Wahyu Allah (A Statement of Truth) mengatasi segala-galanya".... zZ

SEJARAH AHLULBAIT MELAYU: TITIHAN YM SYED HUSSEIN JAMADILKUBRA NUSANTARA

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing>> .. Any matters raised, I would like to say that the Islamic Empire ruled for 500 years was actually Islam that killed my ancestor, namely Saidina Hussain rd. (Grandson of the Prophet Muhammad SAW) in Karbala until the descent I had to hide in Iran (Persian Zoroaster-)-Hadramaut (Allawiyyin-Suffiyyah) and finally to Gujarati [(Delhi Sultanate-Sultan Ahmad Jalal AlAkhbar (Zoroastarian+Monghul)] > and the final Kingdom is PATTANI or Nusantara or 'The Land's of Malay'/Jawiyun...

Al-Jawiyun nama gelarannya, Tanah jawi tempat asalnya. Kemuncak zaman keagungan di abad ke 13.

and than The Last ZORRO (MQTK laa..!! http://bobspek.blogspot.com/search/label/HISTORY%20OF%20THE%20MASK%20OF%20ZORRO%20IN%20MALAY) zappP_____zZ .. InsyaAllah..

Then The Sultanate get 14 offspring of siblings and 7 to the East [(Federated Malay-Monarchy (YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara 1350M)] and 7 more people living in the continent of India (India-Pakistan-Afghanistan), two streams of Islam distinguishes this continent with the Islamic Middle East or Islamic Modern hybrids or Islamic or any name in Islam, but conditions still have 73 Islamic groups, but split up Resurrection.

Ahlulbayt for hunting and is killed by the Muslims themselves who do not like the direction that God's love in Ahlulbayt. Then Ahlulbayt killed and hated until now. Because Islam is the belief that elected caliph of Ahlulbayt. Those murderers saidina Hussein (Grandson of the Prophet Muhammad ) this is the hadith that rotate (Words by Prophet Muhammad SAW) and said it was the basis of Islam. This problem should be resolved by our IMAM.. (last task given)!

3:33 Allah chose Adam, Noah, Abraham Family (Ahlulbayt) and Imran Family (Jew and Christian) than from other nations in his day; as a descendant of a descendant of the other. "

61:4. O you who believe! Be you helpers of Allâh as said 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), to Al­Hawârîûn (the disciples): "Who are my helpers (in the Cause) of Allâh?" Al­Hawârîeen (the disciples) said: "We are Allâh's helpers" (i.e. we will strive in His Cause!). Then a group of the Children of Israel believed and a group disbelieved. So We gave power to those who believed against their enemies, and they became the uppermost.

>>>>

Keliru Abraham ke Ibrahim? Musa ke Moses? Haurn ke Aron? Ishak ke Isaac? Muhammad ke Ahmad? Isa ke Jesus? dan yang mana satu jantannya dan yang mana betinanya?..hahaha..

Tidak Kami tinggalkan melainkan tertulis dalam KITAB yang NYATA sebelum peristiwa itu berlaku; supaya kamu tidak bersedih hati di atas apa yang luput daripada kamu dan tidak terlalu bersukacita di atas apa yang telah Kami kurniakan pada kamu." (alquran)

slmkum

King's of The Los Kingdom/.. zapp___zZ The Last ZORRO 1909M/BobspekRockers alKubra/Azurri68...

>>

.Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>

'PERISTIWA TRAGEDI KAIN CINDAI' -DYMM Sultan Kelantan, SULTAN MUHAMMAD KE V dari titihan Raja Long Yunus, yang mana Raja Long Yunus telah dilantik oleh datuknendaku Tengku Sri Maharaja Datuk Perdana Menteri LONG GAFFAR (1576M) menjadi Sultan Kelantan dan dipanggil 'Pemerintahan Raja Dua Bersaudara'. Dalam "Tragedi Kain Cindai' itu, Raja Long Gaffar telah membunuh Sultan Kelantan di masa itu, iaitu Raja Long Pandak dan menukar Sultan baru (Raja Long Yunus). Kemudian Datuknendaku membuat pemerintahan HUDUD YANG PERTAMA DI KELANTAN dan berpusat di pondok LIMBAT; Wasiat Raja Long Gaffar pada Raja Long Yunus; "ADIK! KAMU DUDUK DALAM ISTANA, BIAR ABE PEGANG RAKYAT"

>>

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

>>> Warisan Siti Qantura-Nabi Ibrahim (Yunnan) adalah Puteri yang ketiga bernama Puteri Linang Cahaya; yang berkahwin akan dia dengan Ketua Wali 7 di Nusantara, Syed Hussien JamadilKubra @ Jamaluddin AlAkhbar @ salasilah alKubra, dari kerajaan kesultanan Delhi/Deccan (Zoroaster-Monghul-Ahlulbait); yang BERWASIAT KEPADA ZURIATNYA SUPAYA, 'JANGAN MAKAN IKAN KEKACANG'..!! Maka dari keturunan keduanya lahirlah Syed Ali Nurul Alam (Empayar PATTANI) Yang juga digelar Sultan Qumbul atau Patih Gajah Mada, Merupakan moyang kepada Wali Songo yang ternama itu. Dari keturunan keduanyakah akan lahirnya Bani Tamim itu? Yang disebut 'PEMBANTU AL-MAHDI DI AKHIR ZAMAN'...??!! yang mana akhirnya Bani Tamim akan menyerahkan kekuasaannya pada seseorang yang digelar AL HASYIMI .... wallah'hualam..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

KISAH SYAIDINA HASSAN RD DENGAN KHALIFAH MUAWWIYYAH

Suatu hari, ketika berdebat dengan Muawiyyah (Penulis Wahyu zaman Nabi iaitu bapa kepada Yazid Laknatullah), maka nenda kita Syaidina Hassan telah berkata:

"Wahai Muawiyyah! Bagaimana kami harus mengikut kamu di dunia ini sedangkan kami adalah KHALIFAH kamu di akhirat. Dan bagaimana kami perlu mengikut kamu di dunia ini sedangkan kamulah yang perlu mengikut kami di akhirat nanti".

______________________________

KATA-KATA SYAIDINA HUSSEIN rd:

"Kalaulah Tidak kerana aku mahukan RAHMAT ALLAH (alquran) tersebar di antara kalian, nescaya aku tidak akan berbicara dengan kalian semua"

BookGlobal.Net

Pada yang mengenal ahlulbait - JANGAN AJARI MEREKA ITU KERANA ALLAH TELAH MENGAJAR MEREKA (sheikh Tijani-Sunni Iraq) .....
>>>>>>> >>>>>>>

KITAB-KITAB RUJUKAN BANI HASYIM QURAISY MQTK

(for Malay language only)

*******

*******

b>

http://bobspek.blogspot.com/2011/03/kitab-kitab-mqtk.html

*

**

"ALIF MIM TA -ALIF MIM TA"